Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 11:22:30

12 серпня - цей день в Україні та в світі

12.08.2023   09:32Агенцiя

ДЕНЬ 535 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 535 RUSSIAN AGRESSION

12 серпня в Україні та в світі відзначають День молоді.

У Таїланді - День матері та День слонів, у США - День вінілової платівки, у Грузії - Дідгороба.

Православна церква вшановує пам'ять Сили та Силуана.

Католицька церква - День Святої Жанни де Шанталь.

Міжнародний день молоді

Міжнародний день молоді відзначають щорічно 12 серпня з метою нагадати про роль молодих людей у розвитку та побудові світу, і повсякденні проблеми, які стоять на їхньому шляху.

Встановлений Генасамблеєю ООН 17 грудня 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року. Уперше Міжнародний день молоді святкували 12 серпня 2000 року.

В Україні День молоді встановлено 1994 року Указом президента України за ініціативи молодіжних об'єднань та організацій. Спочатку відзначався в останню неділю червня, зберігаючи традицію з часів існування СРСР, коли День радянської молоді відзначався в останню неділю червня. Після здобуття Україною незалежності, дата свята зберіглася. Але 2021 року дату було перенесено на 12 серпня і приурочено до Міжнародного дня молоді.

Церковне свято

Цього дня відзначають пам'ять Сили і Силуана - двох апостолів від сімдесяти, сподвижників святого Павла. За переказами, після Собору, який відбувся 51 року в Єрусалимі, апостолів Павла і Варнаву, відправили в Антіохію для роз'яснення соборного послання. З ними пішов і Сила, який ревно допомагав Павлу у всіх справах. Апостоли відвідали Сирію, Килікію, Македонію і Філіппи. У Коринті Силу висвятили на єпископа. За своє життя він здійснив безліч чудес і знамень.

Силуан також був учнем апостола Павла. Вважається, що після багатьох років мандрів він став єпископом Солунським. Утім, існує також версія, що Сила і Силуан - одна й та сама людина.

Іменини: Анатолій, Валентин, Герман, Іван, Лука, Максим, Павло.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини