Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:59:56

19 травня: Цей день в Україні і в світі

19.05.2023   09:54Агенцiя

ДЕНЬ 450 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 450 RUSSIAN AGRESSION

19 травня відзначають Міжнародний день віртуальних помічників, Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишківника, День травневого сонця, Міжнародний день боротьби з гепатитом, День видів, які зникають, День блокнота і День народження кубика Рубика.

В Україні та у світі - День сімейної медицини, в Ізраїлі - День Єрусалима, у Туреччині - День пам'яті Ататюрка, молоді та спорту, у Греції - День пам'яті геноциду греків Малої Азії, у Фінляндії - День військового прапора.

Православна церква вшановує пам'ять святого Йова.

День сімейної медицини в Україні
День сімейної медицини в Україні - це щорічне святкування, приурочене до вшанування сімейних лікарів і наголошення важливості сімейної медицини в системі охорони здоров'я. Відзначається 19 травня кожного року у Всесвітній день сімейного лікаря.
День сімейної медицини в Україні важлива подія, оскільки процес реформування системи охорони здоров'я потребує підтримки та поширення інформації як серед населення, так і серед працівників медицини. Тому важливо наголошувати на потребі в розвитку сімейної медицини, покращувати стандарти надання медичної допомоги та підтримки лікарів сімейної практики.

Ще цього дня:
1861 - У Сумах відкрито першу в Україні недільну школу;
1997 - Компанія "Hewlett-Packard" випустила свій перший портативний комп'ютер, що працював під операційною системою Windows CE;
1998 - Із Національної галереї сучасного мистецтва в Римі невідомими викрадено дві картини Вінсента ван Гога і одну Поля Сезанна;
2005 - На конференції міністрів освіти країн Європи в Бергені (Норвегія) ухвалили рішення про приєднання України до Болонського процесу.

Церковне свято
Йов, пам'ять якого відзначають цього дня, - християнський святий, якого вважають найвеличнішим праведником, зразком віри й терпіння. У нього було сім синів і три дочки; сім'я була багата, дружна і щаслива. Сатана, який позаздрив такому благополуччю, став переконувати Бога в тому, що Йов праведний лише завдяки своєму земному щастю. Бог дозволив Сатані випробувати Йова. Диявол відібрав у праведника все, включно з дітьми, але Йов залишився вірним Богові.

Іменини: Йов, Іларіон, Денис, Василь, Михайло, Іван.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.