Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:09:33

28 березня - цей день в Україні та в світі

28.03.2023   10:18Агенцiя

ДЕНЬ 398 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 398 RUSSIAN AGRESSION

28 березня відзначають День народження пральної машини, День великих змін, Всесвітній день історика і День бур'яну.

У Чехії та Словаччині - День учителя. У США - Національний день торта "Чорний ліс". В Японії - День святкування школи чайної церемонії.

Православна церква вшановує пам'ять священномученика Олександра, ієрея в Сиді, мученика Нікандра Єгиптянина.

День народження сьогодні святкує Леді Ґаґа (Стефані Джоанн Анджеліна Джерманотта, нар.1986) — американська співачка, авторка-виконавиця і акторка. Відома нетрадиційністю, провокативністю та візуальними експериментами.

День народження пральної машини

У цей день у 1797 році запатентована дерев'яна дошка для прання з рельєфною поверхнею. У 1851 році Джеймс Кінг винайшов пральну установку з обертовим барабаном. За принципом дії вона нагадувала сучасні машини, проте привід її був ручним. У 1856 році американський винахідник Мур представив світові свій пристрій для прання - складну конструкцію з дерев'яного ящика і рами над ним. Всередину ящика закладали білизну, зверху насипали дерев'яні кульки і заливали мийним розчином. Важіль приводив у дію механізм, і рама рухалася вгору-вниз. Кульки при цьому перекочувалися разом із білизною і виконували роботу безлічі рук.

У наступні роки винахід усе більше вдосконалювався. З'явився автоматичний привід, барабан, функції підігріву води, зливу, полоскання і віджимання.

День великих змін

Для охочих змінити життя на краще створено спеціальне свято. Його пропонують почати з зарядки або пробіжки, змінити звичний маршрут на роботу або з роботи, більше часу проводити на свіжому повітрі, викинути весь непотріб з дому, звільнити місце для нових речей.

Здоровий спосіб життя, правильне харчування, заняття творчістю створять позитивні емоції, настрій і відкриють двері змінам.

 

Церковне свято

28 березня віряни вшановують священномученика Олександра, який під час гонінь за імператора Авреліана постраждав за християнську віру.

Іменини: Олександр, Олексій, Михайло, Тимофій.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини