Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:12:49

Екстракт кісточок грейпфрута: величезна цінність у невеликому насінні

16.03.2023   11:44Агенцiя

Коли ми їмо грейпфрути, то кісточки з них, без сумніву, вирушають у смітник. Та мало хто знає, що у їхньому складі є величезна кількість поживних речовин, які могли б принести значну користь здоров'ю людини.

Вчені навчилися видобувати екстракт кісточок грейпфрута та шляхом численних досліджень підтвердили, що його можна використовувати з профілактичною та терапевтичною метою.

Такий екстракт це висококонцентрований природний антибіотик та антиоксидант.

У його складі є унікальні хімічні сполуки (лімоноїди та нарингенін), які знищують не тільки небезпечні бактерії, але й успішно протистоять грибкам та вірусам.



До того ж такі речовини ще й забезпечують надійний захист організму від надлишкового синтезу активних форм кисню, які несуть загрозу цілісності наших клітин і можуть збільшувати ризик розвитку раку.

Потужні протигрибкові властивості екстракту кісточок грейпфрута роблять його справжньою знахідкою для тих, хто бореться із кандидозом чи молочницею. Це захворювання нерідко завдає масу неприємностей жінкам через схильність до постійних рецидивів. Екстракт насіння грейпфрута знищує дріжджові клітини та знижує ризик повторного розвитку інфекції.

Вчені виявили, що прийом такої речовини також може допомагати в лікуванні та профілактиці:

• Інфекцій сечовивідних шляхів, що виявляють стійкість до антибіотиків. Добавки з екстрактом стануть чудовою підтримкою для організму, який бореться із захворюванням.

• Інших грибкових інфекцій. Зовнішнє нанесення екстракту кісточок грейпфрута стане в нагоді людям, яких турбує епідермофітія стопи. Це поширене грибкове захворювання, яке найчастіше вражає шкіру між пальцями ніг. Ще цілющий засіб може наноситися на нігті, уражені грибковою інфекцією, або використовуватися для профілактики.

• Харчових розладів, пов'язаних із розвитком екземи. Екзема - це поширене шкірне захворювання, яке нерідко супроводжується порушеннями травлення (дисбактеріозом, мікробним дисбалансом, діареєю, запорами, метеоризмом тощо). Прийом екстракту насіння грейпфрута допомагає нейтралізувати таку кишкову симптоматику та покращити баланс мікрофлори кишечника.

• Захворювань серцево-судинної системи. Прийом екстракту сприяє зниженню рівня холестерину в крові, а також допомагає підтримувати здоровий рівень цукру. Також його вживання, за даними кількох досліджень, сприяє зниженню ваги при ожирінні, адже надмірна вага є класичним фактором ризику серцево-судинних захворювань.

• Панкреатиту. Декілька експериментів показало, що компоненти екстракту насіння грейпфрута здатні покращувати кровотік підшлункової залози та чинити спрямовану антиоксидантну дію, знижуючи ризик виникнення запального процесу — панкреатиту.

Щоб відчути всі переваги даної речовини на власному здоров’ї, варто використовувати спеціальні добавки екстракту кісточок грейпфрута. Такі БАДи виготовляються із екологічно чистої сировини та містять у собі всю силу натурального якісного продукту.



Екстракт кісточок грейпфрута вважається відносно безпечною добавкою та зазвичай добре переноситься й не викликає ніяких побічних ефектів.

Проте, його вживання протягом тривалого часу може порушувати здорову мікрофлору кишківника — потужні антибактеріальні компоненти знищують і погані, і здорові бактерії. Щоб знизити ризик дисбактеріозу, можна приймати добавки екстракту кісточок грейпфрута з пробіотиками (з інтервалом у 2 години).

Тих, хто піклується про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких, запрошуємо в інтернет магазин компанії Біовіт, який доступний за адресою https://biovit.ua/ua

На сторінках магазину зібрано чудовий асортимент біологічно активних добавок, вітамінів та мінералів від ТОП-світових виробників, а кваліфіковані фармацевти компанії завжди раді проконсультувати та допомогти в вибором препарату.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини