Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:45:24

16 лютого - цей день в Україні та в світі

16.02.2023   07:59Агенцiя

ДЕНЬ 358 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 358 RUSSIAN AGRESSION

16 лютого відзначають Всесвітній день управління інформацією.

В Україні - День єднання і День військового журналіста. У Литві – День незалежності. У Вірменії – День милосердя та національної пам'яті героїв.

У Німеччині відкриття міжнародного кінофестивалю "Берлінале".

Православна церква згадує праведних Симеона та Анну Пророчицю.

Всесвітній день управління інформацією

Всесвітній день управління інформацією щороку відзначають у третій четверг лютого. Під управлінням інформацією мають на увазі аналіз інформації, її захист, варіанти подання, зберігання, захисту.

Дату відзначають представники різних сфер життя суспільства, які відповідають за ефективність створення, розповсюдження, використання та видалення інформації спеціалізованої спрямованості, тобто використовуваної у певних сферах (охорона здоров'я, правопорядок, дипломатія, оборона, просвітництво).

Кожному з нас слід навчитися правильно керувати інформацією: аналізувати, фільтрувати, зберігати, передавати і, мабуть, не менш важливо – пояснити та навчити цьому своїх дітей.

День військового журналіста

Започаткований у 2018 році.

Із перших днів російського вторгнення саме військові журналісти доносять до людей достовірну інформацію щодо ситуації на фронті. Це непроста та небезпечна робота, але завдяки мужності та відданості військових журналістів увесь світ знає про героїчну оборону наших захисників.

 

Церковне свято

У православній церкві вважають, що Анна та Симеон (Семен) є останніми пророками Старого Заповіту. Кажуть, що в особі цих людей Бог зустрів увесь народ Ізраїлю. А Симеон і Анна вже в похилому віці стали символами того, що життя може добігати кінця, але Ісус наповнює його світлом.

Іменини: Анна, Роман, Семен, Тимофій, Гаврило, Дмитро.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.