Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:02:02

6 лютого: Цей день в Україні та в світі

06.02.2023   09:24Агенцiя

ДЕНЬ 348 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 348 RUSSIAN AGRESSION

6 лютого у світі відзначають День бармена і Міжнародний день нетерпимого ставлення до операцій, які калічать жіночі статеві органи.
У США, Каліфорнії - День Рональда Рейгана
Католицька церква вшановує пам'ять святого Аманда.
Православні віряни вшановують пам'ять преподобної Ксенії Римлянки.

Ще цього дня:
1900 - Олександр Попов вперше передає за допомогою радіо сигнал про лихо на морі;
1901 - У Парижі на вокзалах з'явилися перші громадські телефони;
1922 - США, Велика Британія, Франція, Італія та Японія укладають Вашингтонську угоду про обмеження морських озброєнь;
1925 рік - Починає виходити перша українська піонерська газета "На зміну" (згодом - "Зірка");
1931 - На екрани США виходить фільм Чарлі Чапліна "Вогні великого міста";
1933 - Підписано тристоронню угоду між державами Малої Антанти;
1935 - У продаж надходить настільна гра "Монополія";
1958 рік – Створено Спілку кінематографістів України;
1985 рік - Стів Возняк, співзасновник компанії Apple Computer, залишає компанію на знак протесту проти її перетворення на громіздке та малоефективне підприємство;
1985 - Microsoft оголошує про створення текстового процесора Word;
1996 рік - Британську антарктичну станцію "Фарадей" передають українським полярникам (створено українську станцію"Академік Вернадський");
2018 рік – З космодрому на мисі Канаверал компанія SpaceX успішно здійснює перший політ надважкого ракетоносія Falcon Heavy.

Церковний календар
6 лютого – день пам'яті преподобної Ксенії Римлянки. Вона народилася в V столітті в родині римського сенатора. При народженні отримала ім'я Євсевія. З ранніх літ дівчинка тягнулася до Бога. Проте її батько мав на неї інші плани. Коли дитина підросла, батьки обрали їй нареченого і почали готуватися до шлюбу. Євсевія не захотіла підкоритись батьківській волі, а тому віддала нужденним власне майно і таємно втекла.
Оселившись на одному з островів поблизу Малої Азії, Євсевія змінила своє ім'я на Ксенія, а також присвятила життя служінню Богу. Потім вона переїхала до міста Мілас, де власним коштом збудувала церкву Святого Стефана. Там заснувала християнську громаду і стала її послушницею. Ксенія вела тихе смиренне життя, допомагала грішникам, підтримувала нужденних і зламаних духом. Померла під час молитви. Мощі святої Ксенії можуть зцілювати хвороби

Іменини: Анастасій, Герасим, Іван, Олександр, Тимофій, Оксана

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини