Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:54:41

29 листопада: Цей день в Україні та в світі

29.11.2022   10:29Агенцiя

ДЕНЬ 279 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 279 RUSSIAN AGRESSION

29 листопада у світі відзначають Міжнародний день солідарності із палестинським народом.

Православна церква вшановує пам'ять апостола від 12-ти, євангеліста Левія Матвія.

Міжнародний день солідарності із палестинським народом

29 листопада 1947 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про поділ Палестини на арабську та єврейську держави. А за 30 років, 2 грудня 1977 року, Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією ухвалила щорічно відзначати 29 листопада як Міжнародний день солідарності з палестинським народом.

Резолюція ООН про розділ Палестини рекомендувала план створення у Палестині "Єврейської держави" та "Арабської держави". Місто Єрусалим було засноване як окрема одиниця, що користується спеціальним міжнародним режимом. Із двох держав у рамках цієї резолюції було створено лише один Ізраїль.

Ще цей день:
У 1516 році, Швейцарія підписала Вічний мир із Францією. У 1899 році було засновано футбольний клуб "Барселона". У 1946 році Бельгія стала членом ЮНЕСКО. А в 1994 році Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію про охорону біологічного різноманіття, підписану 11 червня 1992 року в Ріо-де-Жанейро.

Церковне свято
Православна церква вшановує пам'ять апостола від 12-ти, євангеліста Левія Матвія.
У біблійних оповідях про святого Матвія мало відомостей, але відомо достеменно, що він був одним із учнів Ісуса Христа і був особливо наближеним до нього.
До зустрічі із Господом він був митарем і займався найпринизливішою справою для юдеїв – збором податків, мит та податей. Потім прийняв християнську віру і слідував за Ісусом у всіх подорожах. Через 8 років після страти і піднесення Христа він написав Євангеліє, а потім подався нести Слово Боже в далекі країни.
Помер від болісної смерті – був страчений вогнем у фортеці Апасарос.

Іменини: Ян, Федір, Теодор, Сергій, Микола, Михайло, Матвій, Макар, Іван, Дмитро, Віктор та Василь.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.