Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:50:33

15 листопада - цей день в Україні і світі

15.11.2022   10:34Агенцiя

ДЕНЬ 265 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 265 RUSSIAN AGRESSION

15 листопада – Міжнародний день вторинної переробки, День королівської династії у Бельгії, День проголошення Республіки Бразилія, Сіті-Го-Сан – свято дітей у Японії, День пам'яті Леопольда, Святого покровителя Австрії.

Православна церква вшановує пам'ять святих Акиндіна і Пігасія.

День вторинної переробки

Щорічно 15 листопада у низці країн відзначається Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки. Головна мета екологічного свята – привернути увагу влади, громадськості та промислових структур до цієї теми.

А започаткували його в 1997 році, коли жителі США вперше відзначили America Recycles Day (що можна перекласти як "День, коли Америка переробляє відходи"), що проводився екологами з метою заохочення американців, які здають відходи у вторинну переробку та купують продукцію, виготовлену з вторинної сировини.

Сіті-Го-Сан - свято дітей у Японії

15 листопада в Японії можна побачити неймовірно привабливих, одягнених у яскраві кімоно малюків, які поспішають з мамами-татами-бабусями-дідусями до найближчого храму, оскільки в ці дні відзначається улюблене усіма старовинне японське свято Сіті-Го-Сан. У перекладі: Сіті – це сім, Го – це п'ять, Сан – це три.

Дитяче свято, історія якого налічує вже понад 300 років, можна назвати спільним днем народження всіх дітей, яким цього року виповнилося 3, 5 або 7 років. Ці непарні цифри здавна вважалися в Японії магічними, а відповідний вік відбивав важливі, переломні етапи дорослішання дітей.

День королівської династії у Бельгії

З 1866 року 15 листопада в Бельгії відзначається національне свято - День королівської династії або Свято короля.

Свято заснував бельгійський король Леопольд ІІ. Урочистості відбуваються на честь святого Альберта, який вважається покровителем королівської родини.

Цей день символізує єдність бельгійської нації у всьому її політичному, культурному та мовному різноманітті.

День проголошення Республіки Бразилія

15 листопада 1889 року імператор Дон Педро II був скинутий військовими, а маршал Деодору да Фонсека проголосив республіку - Сполучені Штати Бразилії.

Перехід від монархії до республіки відбувся майже спокійно і безкровно. Імператорську родину видворили з країни.

Республіка ухвалила федеральну систему правління. Провінції були перетворені на штати. На зміну парламентській формі прийшла президентська система управління.

Іменини: Костянтин

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.