Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:33:54

10 листопада: Цей день в Україні та в світі

10.11.2022   08:56Агенцiя

ДЕНЬ 260 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 260 RUSSIAN AGRESSION

10 листопада святкують Всесвітній день науки, Всесвітній день молоді, Міжнародний день бухгалтера, Всесвітній день якості.

У Бразилії – Національний день пшениці, в Аргентині – День традицій, у Туреччині – День пам'яті Ататюрка, США – День народження морської піхоти, в Індонезії – День героїв.

Православна церква вшановує пам'ять Святої Параскеви.

Ще цього дня:
1926 – У Берліні відкрито Український науковий інститут;
1928 – У Києві відкрито будинок-музей Тараса Шевченка;
1989 - У Львові відбулися установчі збори Товариства "Надсяння", які репрезентують українців, депортованих з українських етнічних територій, "переданих" Польщі після Другої світової війни;
1975 - Генеральна Асамблея ООН прирівняла сіонізм до расизму (це рішення було відкликано 16 грудня 1991 року);
1992 – Російські війська увійшли до Інгушетії;
1993 - Групою сектантів "Білого братства", очолюваного Мариною Цвігун (Марія Деві Христос), та Юрієм Кривоноговим (Іван Свамі), було проголошено "кінець світу" та захоплено київський Софійський собор з метою масового самознищення. Міліція затримала сектантів, що поклало край діяльності "Білого братства" та викликало низку самогубств шанувальників секти в Україні та країнах СНД;
1993 – В Україні заборонені всі воєнізовані недержавні організації;
1994 – Ірак визнав незалежність Кувейту;
2004 – Центрвиборчком України оголосив остаточні результати першого туру виборів Президента України: Віктор Ющенко набрав 11 125 395 голосів (39,87 %), Віктор Янукович – 10 969 579 голосів (39,32 %). Другий тур голосувань призначено на 21 листопада 2004 року;
2009 – Запущено перший гідроагрегат Дністровської ГАЕС (він видав перший струм до Об'єднаної енергосистеми України).

Церковне свято
10 листопада - День святої Параскеви, християнської великомучениці, яка жила в 3 столітті в Малій Азії. За переказами, Параскева народилася в родини багатого сенатора, але вже в юності вирішила вести аскетичне життя. Коли імператор Діоклетіан почав гоніння на християн, святу Параскеву схопили, зазнали жорстоких мук і обезголовили.

Іменини: Арсеній, Георгій, Дмитро, Іван, Максим, Нестор, Микола, Степан, Терентій, Ганна.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини