Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:13:01

2 листопада: Цей день в Україні та в світі

02.11.2022   09:33Агенцiя

ДЕНЬ 252 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 252 RUSSIAN AGRESSION

2 листопада - Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів та День хакера.

Православ'я: - Пам'ять великомученика Артемія.

Католицизм: День усіх душ, вшанування померлих, Пам'ять святителя Малахії, архієпископа Арманського.

22 роки тому, 2 листопада 2000 року, у лісі під Таращею було знайдено тіло журналіста Георгія Гонгадзе, який зник ще 16 вересня.

Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів
Генасамблея ООН заснувала цю дату у 2013 році, щоб привернути увагу світової спільноти до тривожної ситуації, яка обмежує можливості журналістів виконувати свою роботу та підриває право суспільства на отримання достовірної інформації.
2 листопада 2013 року французькі журналісти Гіслен Дюпон та Клод Верлон, які за завданням редакції висвітлювали перебіг збройного конфлікту в Малі, були викрадені та вбиті бойовиками.

День хакера
34 роки тому, 2 листопада 1988 року, весь світ дізнався, що в інтернеті також бувають віруси. Цього дня з'явився так званий хробак Морріса - перший в історії мережевий хробак, який за один день паралізував роботу 6000 серверів на території США, тобто близько 10% усіх машин, підключених до мережі.

Церковне свято
Сьогодні православна церква вшановує пам'ять Артемія Антіохійського. 2 листопада вважається днем отаманів і військових ватажків.
Католицька церква відзначає День вшанування усіх покійних вірних. На відміну від Дня всіх святих, це насамперед поминання померлих рідних і близьких. Тому його ще називають День усіх душ.

Іменини: Олександр, Артемій, Герасим, Герман, Іван, Ірина, Зосима, Леонід, Матрона, Михайло, Микола, Павло, Петро.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини