Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:00:01

21 жовтня: Цей день в Україні та в світі

21.10.2022   09:12Агенцiя

ДЕНЬ 240 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 240 RUSSIAN AGRESSION

21 жовтня відзначають Всесвітній день йододефіциту, Міжнародний день начос, День очищення віртуального робочого столу на комп'ютері та Міжнародний день балаканини або базіки. У Великій Британії День яблука та День Трафальгарської битви, а у Лаосі – День повного місяця. У Єгипті святкують День військово-морського флоту.

Православна церква вшановує пам'ять Пелагеї Антіохійської.

Всесвітній день йододефіциту

День також відомий як Глобальний день профілактики йододефіцитних розладів, відзначається 21 жовтня кожного року з метою поширення інформації про йод - найважливіший мікроелемент, важливий для кожного і необхідний для вироблення гормону щитовидної залози.

День балаканини або базіки

День базікання відзначають більш ніж у 40 країнах світу. Це день, коли можна говорити, скільки завгодно, і ніхто тебе не зупинить. А ще цього дня заведено слухати один одного і розповідати те, що не терпиться розповісти. День балакуна - чудовий час для того, щоб виговоритися і почути багато нового про себе.

День Трафальгарської битви

Цього дня святкують перемогу Королівського флоту під командуванням віцеадмірала Гораціо Нельсона (1758—1805) над об'єднаним флотом Франції та Іспанії у Трафальгарській битві — найбільшій у 19 столітті морській битві періоду Наполеонівських воєн (1800—1815).

21 жовтня 1805 року флот 47-річного Нельсона дав рішучу відсіч французько-іспанському флоту, не допустивши вторгнення Франції до Британії. Сам лорд Нельсон у битві загинув.

На честь перемоги при Трафальгарі площу Вільгельма IV у самому центрі Лондона було перейменовано на Трафальгарську. У 1843 році там була споруджена гранітна колона висотою 46 метрів з п'ятиметровою фігурою Нельсона.



Іменини: Василь, Віктор, Володимир, Дмитро, Іван, Микола, Павло, Петро, Ян, Єлизавета, Марія, Надія, Пелагея, Таїсія, Тетяна.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.