Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:31:05

1 жовтня - цей день в Україні і світі

01.10.2022   10:08Агенцiя

ДЕНЬ 220 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 220 RUSSIAN AGRESSION

1 жовтня відзначають Міжнародний день людей похилого віку, Міжнародний день музики та Всесвітній день вегетаріанства, Міжнародний день кави, День геронтолога та День СД-плеєра.

В Україні – День ветерана, У Китаї – День утворення республіки, У Нігерії та на Кіпрі – День незалежності. В Японії – День саке, а в Молдові – Національний день вина. У Туреччині відкриття Міжнародного антальського фестивалю.

1 жовтня 1869 року у Відні випустили першу у світі поштову листівку з маркою, а 135 років тому, 1 жовтня 1887 року, відкрився знову відбудований після пожежі Одеський оперний театр.

День міста у Запоріжжі та Чернівцях.

Православна церква вшановує пам'ять двох мучениць - Софії та Ірини, які жили в Єгипті в 3 столітті. Вони були страчені за часів імператора Авреліана.

Всесвітній день вегетаріанства

Своє свято прихильники цього способу життя можуть святкувати цілий місяць, тому що з Всесвітнього дня вегетаріанства починається так званий "місяць вегетаріанської усвідомленості", протягом якого відбуваються різні тематичні заходи, присвячені питанням користі та шкоди вегетаріанства і який триває до Міжнародного дня вегана, тобто до 1 листопада.

Традиційно серед найпопулярніших акцій та заходів Дня вегетаріанства, що проводяться у різних країнах – флешмоби із закликами не вбивати тварин заради їжі; кулінарні заходи (багато ресторанів у цей день включають до меню лише вегетаріанські страви, а магазини пропонують знижки на овочі та фрукти); дискусії з питань вегетаріанства, майстер-класи та дегустації кулінарних вегетаріанських шедеврів А в Таїланді та Китаї в цей час відбувається чимало відомих вегетаріанських фестивалів.

 

Іменини: Олексій, Аркадій, Борис, Веніамін, Володимир, Іван, Іларіон, Ірина, Костянтин, Михайло, Петро, Сергій, Софія.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей