Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:16:50

27 вересня - цей день в Україні і світі

27.09.2022   08:54Агенцiя

ДЕНЬ 216 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 216 RUSSIAN AGRESSION

27 вересня в Україні та в світі відзначають День туризму, в Україні – День вихователя, в Чехії – День пива, у Бельгії – День єдності франкомовної спільноти, а в Польщі – День Польської підпільної держави.

Православна церква святкує Воздвиження Хреста Господнього, преставлення святителя Івана Золотоуста.

Католики вшановують пам'ять святого Вікентія де Поля, засновника конгрегації лазаристів та конгрегації дочок милосердя.

День туризму

День туризму — професійне свято українських працівників туристичних агенцій, туроператорів, усіх, хто працює у сфері туризму та любителів подорожей.

День туризму з'явився в українському офіційному календарі 1998 року, після того, як 21 вересня 1998 року президент України Леонід Кучма "на підтримку ініціативи Державного комітету України з туризму" підписав Указ № 1047/98 "Про День туризму".

Дата 27 вересня була обрана невипадково. Саме в цей день на всій планеті відзначається Всесвітній день туризму, який працівники туристичної сфери і до цього вважали професійним святом. Завдяки указу президента, це неофіційне свято, започатковане Всесвітньою туристичною організацією, набуло в Україні офіційного статусу.

День народження Google

27 вересня відзначає свій день народження пошуковий гігант Google. Ця дата не збігається з датою реєстрації корпорації або домену google.com. Офіційно корпорація Google була зареєстрована 4 вересня 1998 року, але з 2005 року день народження компанії відзначається 27 вересня – дату змінили для того, щоб вона збіглася з оголошенням рекордної кількості вебсторінок, які індексуються пошуковою системою.

Засновники компанії Google - Ларрі Пейдж та Сергій Брін. Вони познайомилися під час навчання у Стенфордському університеті у 1995 році та спільно працювали над алгоритмом визначення релевантності сайтів, яке пізніше взяли за основу пошукової системи Google.

Нині глобальна адреса google.com вважається найпопулярнішим у світі сайтом. Загалом у компанії Google Inc. працюють, станом на 2021 рік, майже 140 тисяч співробітників, а кількість користувачів продуктами компанії обчислюється мільярдами. За свою історію корпорація придбала понад 100 компаній, найбільшою угодою було придбання Motorola Mobility.

Щороку з нагоди дня народження Google презентує новий дудл – логотип, який замінює звичний логотип Google на головній сторінці пошуку. Останніми роками святкові дудли презентують флеш-ігри або захоплюючі мультфільми.

Церковне свято

27 вересня віряни відзначають  Свято Воздвиження Хреста Господнього. Інша назва свята - "Хрестовоздвиження". "Воздвиження" означає "піднесення", тобто урочиста церемонія шанування та прославлення Хреста Господнього.

Православні християни в день свята згадують події 326 року, коли цариця Олена вирушила на пошуки християнських святинь і знайшла Хрест, на якому розіп'яли Ісуса, і печеру, де він був похований, а потім воскрес. Після цього Макарій, Єрусалимський Патріарх, спорудив хрест, щоб усі охочі могли побачити святиню і доторкнутися до неї, а імператор Костянтин, син цариці, збудував храм Гроба Господнього (Піднесення Христового). Свято Воздвиження Хреста Господнього присвятили цій події і відзначають щороку, 27 вересня.

Іменини: Іван.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.