Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:36:35

26 вересня - цей день в Україні і світі

26.09.2022   07:25Агенцiя

ДЕНЬ 215 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 215 RUSSIAN AGRESSION

26 вересня відзначають європейський День мов і день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї.

Також сьогодні Всесвітній день контрацепції, а у православних - День пам'яті святого Корнилія.  

26 вересня - Європейський день мов - задля підтримки мовного розмаїття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.

З 2007 року за ініціативи десяти міжнародних організацій, пов'язаних з проблемами планування сім'ї, почали святкувати Всесвітній день контрацепції. Свято, за задумом організаторів, має привернути увагу влади і громадськості до проблем, які виникають внаслідок недостатнього статевого виховання і зневаги до засобів контрацепції.

Сьогодні також відзначають Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї. Цей День дозволяє світовій спільноті підтвердити свою прихильність глобального ядерного роззброєння як першочергового завдання.

За церковним календарем настає день святого Корнилія, який жив у I столітті на території Риму. У Новому Завіті йдеться, що відомий він своїм праведним життям, але був "благочестивим і тим, хто боїться Бога" - саме так називали людей, які були язичниками, шанували Бога Ізраїлю, але не були членами іудейської громади.

На Русі день святого Корнилія стали називати Корнилів, оскільки в цей день прибирали з гряд коренеплоди: ріпу, буряк, редьку, моркву. "У Корнилів день - останню ріпу з городу геть", - говорили селяни. Вважалося, що з цього часу "корінь у землі не росте, а мерзне". Заморозки, які вже траплялися нерідко, могли занапастити врожай.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини