Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:30:54

25 вересня - цей день в Україні і світі

25.09.2022   12:07Агенцiя

ДЕНЬ 214 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 214 RUSSIAN AGRESSION

25 вересня - Всеукраїнський день дошкілля. Головна його мета - акцентувати увагу на важливій ролі дошкільного навчання та виховання, а також на проблемах розвитку освітніх установ в Україні. Щорічно припадає на четверту неділю вересня. Також цього дня вшановується нелегка праця вихователів та виховательок, молодшого персоналу дитячих садків тощо.

Також 25 вересня - День машинобудівника України. Святкують у четверту неділю вересня, згідно з наказом президента України від 8 вересня 1993 року. Працівники цієї галузі вносять чималий вклад в технічний розвиток промисловості та забезпечують безперебійне налагоджене виробництво машин, комплектуючих, інструментів, приладів.

А ще 25 вересня - День міста Мелітополь в Україні. Мелітополь - промисловий центр, який розташовується у Запорізькій області. Його заснували ще 1784 року. Місто завжди славилося своїми черешневими садами.

25 вересня - Міжнародний день глухих. Кожного року на неділю, яка закінчує останній повний тиждень вересня, припадає ця важлива подія. Саме цього дня була започаткована Міжнародна федерація глухих. А створили день - 1951 року.

Також 25 вересня - День коміксів. Смішні малюнки, послідовність яких створює цілу розповідь, стали популярними в усьому світі. Вважається, що перші комікси з'явилися в США, хоча насправді сталося це в Європі ще у XIX столітті. 1825 року було засноване The Glasgow Looking Glass - видання, яке спеціалізувалося на цьому цікавому жанрі.

А ще 25 вересня - Всесвітній день фармацевта. Фармацевтами називають аптечних працівників, які роблять величезний внесок у здоров'я населення. Вони мають спеціальну медичну освіту, щоб можна було правильно зберігати та підбирати складові лікарських засобів або консультувати покупців.

25 вересня - Всесвітній день легенів (World Lung Day). Цей день з'явився 2016 року. А ідею його створення запропонував президент Кіотської асамблеї FIRS Мічіакі Місіма.

Також 25 вересня - Міжнародний день проінформованості про атаксію. Атаксія - клінічний симптом ураження деяких частин нервової системи, за якого порушується координація рухів.

А ще 25 вересня - Всесвітній день річок. Щороку припадає на останню неділю вересня. 2005 року Марк Анджело (відомий дослідник і захисник річкової біосфери з Канади) звернувся до ООН з ініціативою про встановлення особливого свята - Всесвітнього дня річок.

25 вересня - Всесвітній день мрії. Ініціаторкою заснування цього свята стала американка Озіома Егвуонву. Вона є відомою письменницею, викладачкою, ораточкою та експерткою з корпоративної культури і людського потенціалу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.