Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:02:11

30 серпня - цей день в Україні і світі

30.08.2022   09:30Агенцiя

ДЕНЬ 188 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 188 RUSSIAN AGRESSION

30 серпня відзначають Міжнародний день жертв насильницьких зникнень, Міжнародний день китової акули та Міжнародний день Каберне Совіньйон. У Туреччині – День перемоги, а Казахстані – День Конституції.

Православна церква вшановує пам'ять святого Мирона, священнослужителя в Ахаї.

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень, який також називають День зниклих безвісти, відзначається 30 серпня кожного року.

Насильницькі зникнення людей перетворилися на глобальну проблему, яка не обмежується конкретним регіоном світу. Насильницькі зникнення, які колись асоціювалися лише з режимом воєнної диктатури, можуть нині відбуватися у складних ситуаціях внутрішніх конфліктів, особливо як засіб політичного придушення опонентів.

Боротьба із таємним ув'язненням є важливою частиною діяльності цілої низки міжнародних організацій та неурядових організацій у галузі правозахисної діяльності та гуманітарної допомоги, включно з такими як Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) та Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), а також "Amnesty International" і "Репортери без кордонів".

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень – це можливість ще раз висвітлити роботу цих організацій, підвищити обізнаність громадськості, закликати до пожертв і звернути увагу на роботу волонтерів і добровольців.

Міжнародний день китової акули

Найбільша серед представників сім'ї акул, а ще найбільша риба на планеті. Однак, на відміну від своїх родичів, ці хижаки для людини повністю безпечні. Їхня їжа - морський планктон, як у китів.

 

Іменини: Дмитро, Олексій, Мирон, Павло, Уляна, Ілля, Пилип

Останні новини Чернігівщини

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.