Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:19:26

17 серпня - цей день в Україні і світі

17.08.2022   08:24Агенцiя

ДЕНЬ 175 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 175 RUSSIAN AGRESSION

17 серпня відзначають Міжнародний день секонд-хенду і День чорного кота. В Індонезії та Габоні святкують День незалежності, у Колумбії – День інженера, а в Болівії – День прапора.

Православна церква вшановує пам'ять святої Євдокії.

День секонд-хенду

17 серпня відзначають День комісійного магазину або День секонд-хенду.

Комісійний магазин – це місце, куди людина може здати на продаж вживаний товар, практично новий чи навіть новий, у якому відсутня необхідність. Господар комісійного магазину перевіряє стан товару перед тим, як прийняти його у власника та виставити на продаж. Магазини, що поважають себе, ніколи не візьмуться продавати товар відверто низької якості.

Зазвичай, магазин, що береться за продаж такого товару, отримує від продажу відсоток або комісію. Звідси й назва – комісійний магазин.

Людина, що здала товар на продаж, залишається його власником до продажу і, отримавши після здачі товару чек, має право забрати свою річ з магазину в будь-який час, якщо з якихось причин передумає її продавати.

 

У певних колах комісійний магазин – це своєрідний клуб, де продавці магазинів знають своїх клієнтів, їхні переваги та інтереси. Цим зумовлений і той факт, що багато товарів знаходять нових господарів досить швидко.

Міжнародний день чорного кота

Міжнародний день вдячності до чорних котів вже не перший рік відзначають 17 серпня. Цього дня в 1843 році в американській газеті Saturday Evening Post було опубліковано оповідання Едгара По "Чорний кіт" - похмурий твір, де тварина помстилася своєму господареві за вбивство.

Наприкінці XIX століття чорний колір котів асоціювався з анархізмом, і ця тварина стала символом анархо активістів.

Сьогодні, незважаючи на забобони про чорну кішку, ставлення до пухнастих вихованців помітно змінилося. Сотні тисяч користувачів у всьому світі показують у соцмережах, як вони люблять своїх чорних котів, викладають їхні світлини.

 

Церковне свято

У цей день відзначають пам'ять святої Євдокії, яка жила в 4 столітті і була почесною римлянкою. Серед 9000 християн її взяли в полон війська перського царя Сапора. Перебуваючи у полоні, свята проповідувала серед перських жінок і багатьох із них навернула до християнства. За це вона зазнала жорстоких катувань, а потім була обезголовлена.

Іменини: Олексій, Андрій, Дар'я, Денис, Дмитро, Євдокія, Іван, Ірина, Костянтин, Кузьма, Максиміліан, Марфа, Михайло, Семен.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини