Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:30:11

26 липня - цей день в Україні і світі

26.07.2022   09:14Агенцiя

26 липня – Міжнародний день дядька та тітки, Міжнародний день збереження мангрових екосистем, День есперанто та День парашутиста, на Кубі – День національного повстання.

У православній церкві цього дня відзначають Собор Архангела Гавриїла, а в католицькій – День святої Анни. 

День есперанто

Есперанто — штучно створена міжнародна мова, яка мала стати міжнародною. Вона мала зупинити ворожнечу між різними націями та поєднати мирний світ у єдине ціле. Нині її використовують у цифровому світі.

З метою популяризації міжнародної мови у світі створено спеціальне свято – День есперанто, який відзначають 26 липня. Саме в цей день у далекому 1887 році у світ вийшов перший підручник з есперанто.

День парашутиста

День парашутиста (скайдайвера), почали святкувати з 1930 року.

Винахідником парашута називають Леонардо да Вінчі. Ескізи пристрою він намалював ще 1485 року. Британський парашутист Адріан Ніколас довів цей факт у 2000 році, побудувавши парашут за малюнками да Вінчі та здійснивши на ньому успішне приземлення.

Парашут у сучасному вигляді з'явився завдяки Луї-Себастьяну Ленорману наприкінці 18 століття.

У США створено Федеральне бюро розслідувань

Федеральне бюро розслідувань – наступник створеного 26 липня 1908 року у міністерстві юстиції США бюро розслідувань. Нинішню назву воно отримало у 1935 році. ФБР входить до системи міністерства юстиції та Розвідувальної спільноти США, підпорядковане генеральному прокурору та одночасно директору Національної розвідки.

Основними сферами діяльності ФБР є боротьба з тероризмом та організованою злочинністю, контррозвідувальна робота, боротьба з наркобізнесом та тяжкими злочинами проти особи, а також розслідування порушень цивільних прав.

ФБР бере активну участь у програмах міжнародного співробітництва у цих сферах. Пости зв'язку ФБР існують при посольствах США у 34 країнах.

 

Іменини: Анна, Мирослава, Антон, Степан.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.