Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:19:01

10 липня - цей день в Україні і світі

10.07.2022   12:54Агенцiя

10 липня у світі відзначають День рибалки, День Миколи Тесли, у США – день штату Вайомінг, у Японії – День натто, у Великій Британії, у Ковентрі – День прекрасної леді Годіви, а на Багамських островах День незалежності.

Православна церква вшановує пам'ять Святого Самсона Прочанина, а мусульмани відзначають Дні Ат-Ташрик.

У 1878 в Англії вперше футбольний арбітр використав свисток, у 1925 - у Дейтоні почався "Мавпячий процес" проти викладання теорії Дарвіна, в 1962 в США був запущений супутник зв'язку Telstar-1. 10 липня 1856 року на території Австрійської імперії народився вчений, який і зараз є однією з найбільш обговорюваних персон науки - Нікола Тесла.

День рибалки

У другу неділю липня відзначається професійне свято – День рибалки. Традиційна страва свята – юшка. Класичну юшку варять із трьох або чотирьох видів риб.

Рибальство, під яким розуміють вилов не лише морських та річкових риб, а й інших водних тварин, стало однією з провідних галузей промисловості для багатьох країн, а також складає основну частину експорту. У промисловому масштабі лов риби проводиться з метою використовувати її в харчуванні, а також для отримання риб'ячого жиру.

Іменини: Георгій, Юрій, Єгор, Іван, Іванна, Жанна та Мартін.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.