Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:02:39

8 липня - цей день в Україні і світі

08.07.2022   07:43Агенцiя

8 липня Всесвітній день боротьби з алергією, в Україні відзначають День сім'ї.

У німецькому Бремені відкриття фестивалю самби, а у США найбільший кулінарний фестиваль "Смак Чикаго".

Православна церква вшановує пам'ять чудотворців Петра та Февронії.

Всесвітній день боротьби з алергією

Всесвітній день боротьби з алергією відзначається щорічно 8 липня, починаючи з 2005 року, за рішенням Всесвітньої організації алергії та Всесвітньої організації імунопатології.

Алергія - це стан підвищеної чутливості організму до впливу деяких факторів довкілля - алергенів, що розвивається за повторного впливу цих речовин. Ними можуть бути: пил, шерсть тварин, пилок рослин, ліки, харчові продукти, побутова хімія, укуси комах, пліснява, латекс, тварини та продукти їхньої життєдіяльності.

Поняття "алергія" з'явилося в медичній термінології у 1906 році, а його авторство приписують австрійському педіатру Клеменсу Фон Пірке. Але сама ця проблема має більш давню історію. Ще за часів Стародавнього Єгипту були описані симптоми, які нині розглядають як клінічні прояви алергії. Проте медицина почала вивчати цю недугу лише в 19 столітті - в період інтенсивного розвитку промисловості, а точніше пов'язаного з ним забруднення довкілля, а розібралася в природі цього явища лише наприкінці 20 століття.

День сім'ї в Україні

День сім'ї в Україні – молоде свято, яке відзначається з 2012 року. Указ Президента України "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат та професійних свят" було підписано у 2011 році. Святкування цього дня встановлено якраз на 8 липня.

 

День пам'яті святих Петра та Февронії

8 липня - православні вшановують пам'ять преподобномучениці Февронії діви. Благовірних князя Петра, в чернецтві Давида, і княгині Февронії, в чернецтві Єфросинії, муромських чудотворців.

Петро і Февронія були канонізовані на церковному соборі 1547 року.

Петро і Февронія - покровителі сім'ї та шлюбу. Їх шлюб багато століть є взірцем християнського подружжя.

Іменини: Євген, Костянтин, Леонід, Петро, Федір, Давид.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.