Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:25:45

7 липня - цей день в Україні і світі

07.07.2022   20:15Агенцiя

7 липня у світі – Іван Купала, в Україні – День працівника природно-заповідної справи, а в Японії – фестиваль Табанату.

Православна церква святкує Різдво Іоанна Предтечі.

Іван Купала

Іван Купала чи Купайла — з найдавніших часів відоме як свято Сонця, зрілості літа та зеленого покосу. Люди оперізувалися перев'язами з квітів, на голову вдягали вінки з трав. Водили хороводи, співали пісні, за допомогою тертя сухих паличок добували "живий вогонь", розводили багаття, у середину яких ставили жердину із укріпленим на ньому палаючим колесом - символом Сонця.

Після переходу на новий стиль свято Івана Купала припадає на 7 липня, точніше у ніч на 7 липня. Деякі європейські країни відзначають Іванів день чи День святого Івана (подібний до Івана Купали) за старим стилем, у дні літнього сонцестояння.

День працівника природно-заповідної справи

Працівники заповідників допомагають зберегти біологічну різноманітність і ведуть активну боротьбу з екологічними катастрофами.

З метою підтримки природно-заповідної справи, 18 серпня 2009 року Президентом України, на підтримку ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, було встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, яке відзначається щорічно 7 липня.

В Україні 5 біосферних заповідників; 19 природних заповідників; 49 національних природних парків; 3258 заказників; 3492 пам'ятки природи; 83 регіональні ландшафтні парки; 815 заповідних урочищ; 28 ботсадів; 13 зоопарків; 58 дендропарків; 576 пам'яток садово-паркового мистецтва.

Фестиваль Танабату у Японії

7 липня імператор з'являється на верхній веранді палацу Оміма, щоб написати елегантні вірші вака на листі паперового дерева кадзі і піднести вірші двом зіркам: принцу Альтаїру та принцесі Веге. За легендою, закохані зірки могли зустрітися, перейшовши Чумацький Шлях, лише раз на рік — цієї липневої ночі.

 

Іменини: Антон, Іван, Микита, Яків.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини