Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:06:42

30 травня - цей день в Україні та світі

30.05.2022   08:19Агенцiя

30 травня – Всесвітній день боротьби з астмою та алергією, День жіночої емансипації та Міжнародний день обіймів вашої кішки.

У Польщі – День прийомного батьківства, у Хорватії – День держави та парламенту, в Іспанії – День Канарських островів, у Перу – Національний день картоплі, а в Нікарагуа – День матері.

Православні християни вшановують пам'ять апостола Андроніка та святої Іунії, праведного Іона Одеського. А у католиків – День святої Жанни д'Арк, святого Фернанда Кастильського.

Також у цей день у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Всесвітній день боротьби проти астми та алергії

Статистика свідчить, що у світі понад 40% населення мають ті чи інші ознаки алергії. Однією з причин хвороби є величезне антигенне навантаження на організм через негативний вплив природних та техногенних дратівливих факторів. Алергічні захворювання найбільш поширені в мегаполісах - тут рівень захворюваності може досягати 60% від населення.

День жіночої емансипації

Емансипація жінок —надання жінкам рівноправності у суспільному, трудовому та сімейному житті. Вона передбачає право жінок на освіту, вибори до державних органів влади, право на працю та рівну зарплату з чоловіками.

За даними Heinrich-Böll-Stiftung, загальна ситуація у світі навіть зараз доволі сумна. Жінки часто працюють нарівні із чоловіками, але платять їм за це менше. Жінкам важче отримати керівні посади, зокрема й пробитися до державної влади, навіть на регіональному рівні. Крім того, у більшості країн світу досі вважається, що домашні справи та виховання дітей є обов'язком жінки, незалежно від того працює вона чи ні.

Міжнародний день обіймів вашої кішки

30 травня щорічно проводиться Міжнародний день обіймів вашої кішки. У цей день для всіх любителів цих тварин з'являється чудова нагода показати свою любов до чотирилапого домашнього улюбленця.

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.