Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:32:45

25 травня - цей день в Україні і світі

25.05.2022   07:56Агенцiя

25 травня в Україні відзначають День філолога та День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

У світі – Міжнародний день зниклих безвісти дітей, День щитовидної залози, День визволення Африки та День рушника. У Йорданії святкують День незалежності, а в Мексиці – День бухгалтера.

Також сьогодні у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Міжнародний день зниклих безвісти дітей

Для багатьох країн світу 25 травня - Міжнародний День зниклих дітей. День походить зі США, а символом Дня є зображення синьої незабудки.

Зникла дитина – це НП світового масштабу, а для батьків немає нічого гіршого за цей факт. І започаткування цього Дня стало спробою привернути увагу світової спільноти до проблеми зникнення неповнолітніх, захищеності дітей від викрадень, важких життєвих ситуацій та протиправної експлуатації.

Всесвітній день щитовидної залози

Дата з’явилася в календарі у 2009 році, коли Європейська тироїдна асоціація (вивчає питання, пов'язані зі щитовидною залозою та її захворюваннями) запропонувала відзначати день, присвячений цій темі, 25 травня на міжнародному рівні. Цю ініціативу підтримали й інші лікарські спільноти подібного спрямування, що працюють в Азії, Північній та Латинській Америці.

День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації

Ще дуже молоде свято. Указ президента України Володимира Зеленського №181/2021 було підписано 29 квітня 2021 року.

Свято встановлено з огляду на значення Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України задля гарантування безпеки та захисту державного суверенітету.

День філолога

Професійне свято філологів. Святкується в Україні 25 травня, наступного дня після Дня Слов'янської писемності та культури. Це свято вчителів та викладачів у сфері мови та літератури, бібліотекарів, лінгвістів, літературознавців, перекладачів-філологів та всіх, хто має філологічну освіту.

Філологія - єдність гуманітарних наук: мовознавства, літературознавства, фольклористики, текстології, джерелознавства, риторики, палеографії, мовний та стилістичний аналіз літературних та інших пам'яток. Головним предметом її досліджень є текст, а метою його коментар та інтерпретація.

День рушника

Неофіційне свято, яке відзначається щороку 25 травня шанувальниками книг Дугласа Адамса. Цього дня поціновувачі "Путівника Галактикою" носять із собою рушник, який, як відомо, є найбільш необхідною річчю для мандрівника автостопом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини