Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:49:13

17 лютого - який день, свято та прикмети

17.02.2022   07:47Агенцiя

17 лютого Всесвітній день управління інформацією, день спонтанного прояву доброти, день людського духу, день антропології та європейський день кота.

У США – День суспільних наук і день переходу на цифрове телебачення, а у Лівії – День революції 17 лютого. За народним календарем Нікола Студений. Є й інші свята сьогодні, є прикмети цього дня, які розкажуть вам багато про що, а є речі, які робити не можна.

День спонтанного прояву доброти

Міжнародний День спонтанного прояву доброти – неофіційне свято, створене за ініціативою низки міжнародних благодійних організацій, на думку яких це свято має планетарне значення.

13 листопада 1998 року в Токіо відбулася перша конференція Світового руху за доброту. В цьому заході взяли участь Японія, Австралія, Велика Британія, США, Канада, Сінгапур і Таїланд. Вони й вирішили, що свято відзначатиметься 17 лютого. Пізніше до руху приєдналося багато європейських країн, зокрема й Україна.

Раніше в цей день заведено було дарувати квіти знайомим і незнайомим людям. Зробити компліменти хоча б трьом незнайомим людям. Вважається, що таким чином можна покращити їх настрій не лише на день, а й на цілий тиждень. А вони, у свою чергу, покращать його ще комусь.

Всесвітній день управління інформацією

Цей день святкують представники різних галузей і сфер життя суспільства, які відповідають за ефективність створення, розповсюдження, використання та видалення інформації спеціалізованої спрямованості, тобто використовуваної у певних сферах (охорона здоров'я, правопорядок, дипломатія, оборона, освіта). У кожній з таких сфер управління інформацією має свою специфіку, безпосередньо пов'язану із завданнями.

Не менш важливим у процесі управління інформацією є й кінцевий користувач, на якого загалом націлена величезна кількість інформації різного рівня. Він же (простий громадянин) сам є не лише "приймачем", а й джерелом певного роду інформації. У зв'язку з цим Всесвітній день управління інформацією є актуальним практично для кожної людини. І кожному з нас слід навчитися правильно управляти їй: аналізувати, "фільтрувати", зберігати, передавати, і, мабуть, не менш важливе – пояснити та навчити цьому своїх дітей.

 

Прикмети:

Іній на Миколу – до гарного врожаю;
Іній перед Миколою – вівси гарні будуть;
Ліс почорнів – до відлиги;
Гілки ялинки до низу згинаються – буде сніг, вгору піднято – до ясної погоди.

 

Іменини у Миколи, Андрія, Кирила, Георгія, Олександра, Юрія, Михайла, Олексія, Василя, Ганни, Дмитра, Сергія, Петра.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.