Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:33:50

3 грудня - який день, свято та прикмети

03.12.2021   07:07Агенцiя

3 грудня у світі відзначають Міжнародний день інвалідів, Всесвітній день комп'ютерної графіки, Міжнародний день боротьби з пестицидами, день народження СМСки, а у православних – День пам'яті святого Прокла та передсвято Введення у храм Пресвятої Богородиці.

календар

календар

Міжнародний день інвалідів

Наприкінці Десятиліття інвалідів Організації Об'єднаних Націй (1983—1992), на своїй 47-й сесії у 1992-му році Генеральна Асамблея ООН в спеціальній резолюції № A/RES/47/3 проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу - 3-е грудня стало датою Міжнародного дня інвалідів. Цілі цього Дня були виражені окремою резолюцією № A/RES/47/88, прийнятої на тій же сесії. День заснували з метою просування прав інвалідів у всіх сферах суспільного життя, а також привернення уваги широкого загалу до їх проблем.

Всесвітній день комп'ютерної 3D-графіки

Всесвітній день комп'ютерної 3D графіки – неофіційне свято, яке відзначають люди, які професійно або на аматорському рівні займаються створенням тривимірної комп'ютерної графіки. Ініціатором започаткування цього свята виступила компанія Alias System Corporation. Дата була обрана невипадково: поєднання числа 3 та назви місяця December нагадує про абревіатуру 3D. Тому свято на честь тривимірної графіки так і називається – 3December.

Міжнародний день боротьби з пестицидами

3 грудня населення планети відзначає Міжнародний день боротьби із пестицидами. Він був започаткований Мережею боротьби з пестицидами (PAN International) у 1998 році на згадку про екологічну катастрофу, що сталася 3 грудня 1984 року на пестицидному заводі в Бхопалі (Індія).

Церковне свято:

У церкві 3 грудня вшановують пам’ять святого Прокла, який жив приблизно в V столітті і служив єпископом у Константинополі. Богослов’я він навчався у самого Іоанна Златоуста. Отримав досить хороший обсяг знань в сфері Священного писання, а також опанував ораторським мистецтвом, що і дозволило йому проповідувати християнство. Відомо, що саме Прокл став свідком явлення апостола Павла Іоанну. Після смерті останнього Прокл займає пост єпископа. У цьому сані він активно проповідував, всіляко викриваючи єресь і язичництво. Крім цього, Прокл дбав про знедолених і прославився численними чудесами.

Прикмети:

Іменини: Григорій, Прокл, Анатолій, Іван, Ганна, Йосип, Ісаак, Володимир, Фекла

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини