Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:41:31

23 листопада - який день, свято та прикмети

23.11.2021   07:49Агенцiя

23 листопада у світі святкують день акварелі, день імідж-консультанта, свято собак та доброти "Wolfenoot", день дорожньої поліції Казахстану, день воїнів Литви, день подяки праці в Японії, день Рудольфа Майстра у Словенії, мусульмани відзначають свято Дев'ятнадцятого Дня місяця Каул, а православні – День пам'яті святого Георгія Побідоносця.

23 листопада митці-акварелісти відзначають Міжнародний день акварелі. Ініціатором цього свята був Альфредо Гуаті Рохо, мексиканський художник, відомий насамперед як популяризатор акварельного живопису.

У Японії 23 листопада відзначають день подяки праці. Він є загальнонаціональним вихідним для трудівників усіх галузей промисловості, фермерів та державних службовців. Під нинішньою назвою свято відоме з 1948 року, а раніше цього ж дня відзначали у Японії Свято нового врожаю. 

Міжнародний день імідж-консультанта

Професія імідж-консультанта бере свої витоки з 1975 року. У цей час автор Джон Т. Молло написав бестселер "Dress for success". У своїй роботі американець уперше голосно заявив про важливість образу та одягу для досягнення професійного та особистого успіху.

Широкого поширення професія набула у США. Вона з'явилася у 80-х та розвивалася у 90-ті. Згодом роль стиліста змінилася, професія перестала бути редакційною. Сьогодні імідж-консультант, це людина, яка працює над створенням модних фотосесій для журналів, лукбуків, над організацією модних показів та презентацій "Fashion stylist". Цього дня в усьому світі проводяться модні покази та лекції.

День, коли встав з тієї ноги

Прикмети стали частиною нашого життя. У суспільстві продовжують вірити у забобони і казкові прикмети. Одним із відомих забобонів є "вставати не з тієї ноги". Вона говорить про те, що якщо ви з ранку встали "не з тієї ноги", то весь день вас переслідуватимуть невдачі та поганий настрій.

Зазвичай, після дзвінка будильника, ми не помічаємо з якої саме ноги встаємо, однак у невдачах, що трапилися з нами за весь день, ми обвинувачуємо неправильно вибрану ногу.

Сьогодні у всіх є можливість обрати саме ту щасливу ногу, з якої почнеться вдалий день.

День пам'яті святого Георгія Побідоносця

Святий Георгій народився в Каппадокії у родині вірян. В юності він пройшов військову службу і був прийнятий в імператорську варту Діоклетіана. Однак коли Діоклетіан почав гоніння на християн, Георгій не зрікся Бога. За християнську віру Георгія заточили у в'язниці і піддали страшним тортурам, в тому числі і тортурам на колесі. За легендою, всі нанесені Георгію рани відразу виліковувалися. Багато язичників, після побаченого чудового зцілення мученика увірували в Христа. Наприкінці священномученика стратили. За перемогу над стражданнями і праведний спосіб життя його назвали Побідоносцем. Георгій Побідоносець часто зображується на іконах верхи на білому коні з червоним плащем мученика.

 

Іменини: Олексій, Олександр, Борис, Ганна, Іван, Денис, Михайло, Костянтин, Ольга, Микола, Петро.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини