Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 22 жовтня, 19:12:03

Смачні рецепти вихідного дня: осінній пиріг з яблуками

24.10.2021   13:21Агенцiя

Осіння пора — час смачної та ароматної випічки. Пропонуємо вам освоїти приготування соковитого яблучного пирога з додаванням гарбуза.

Осінній пиріг з яблуками — рецепт «швидкої» випічки

Знаєте, чому з приходом осені господині відразу згадують про випічку з яблуками?

Відповідь очевидна: саме нині достигають плоди зі щільнішою структурою, тож приготовані з їх використанням вироби з тіста виходять вельми ароматними, апетитними та соковитими.

Не згайте і ви можливості потішити себе й близьких — зробіть ароматний осінній пиріг з гарбузом і яблуками.

 

Осінній яблучно-гарбузовий пиріг

 osinnij-pyrig-z-yablukamy

Аби цей осінній пиріг вийшов таким, як потрібно, слід вибрати відповідний гарбуз. Звертайте увагу на плоди солодких сортів із щільним м’якушем. Іноді гарбуз ріжуть на кубики середнього розміру, запікають їх в духовці й лише потім включають у процес приготування осіннього пирога. Ми підемо простішим шляхом: скористаємося тертушкою.

З наведеної нижче кількості продуктів вийде 8 порцій осіннього яблучно-гарбузового пирога. На його приготування піде не більше 1 години.

Інгредієнти:

  • яблука — 3 шт.;
  • м’якуш гарбуза (без насіння, очищений від шкірки) — 200–250 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 1 склянка;
  • сода — 1 ч. л. (без гірки);
  • цукрова пудра — 3–4 ст. л.

Покрокова інструкція:

 osinnij-pyrig-z-yablukamy

  1. Яблука вимити, за бажання очистити від шкірки. Видалити з фруктів серцевину, нарізати їх часточками. М’якуш гарбуза натерти на крупній тертушці.
  2. Дно форми для випікання покрити пергаментом. Рівним шаром викласти на нього гарбуз і яблука.
  3. Охолоджені яйця розділити на жовтки та білки. Останні збити міксером. Порціями ввести до них цукор. Збити до утворення піків.
  4. До білків і цукру, акуратно розмішуючи лопаткою, порційно всипати борошно. Тісто має бути однорідним, без грудочок.
  5. Розтерти жовтки до однорідності. Ввести їх в тісто, додати гашену соду, гарненько вимішати.
  6. Залити подрібнені яблука й м’якуш гарбуза рідким тістом, розрівняти його поверхню та відправити на 25–35 хвилин в духовку, розігріту до 180 °C.
  7. Готовність випічки перевірити зубочисткою. Якщо тісто до неї не пристає, значить осінній сезонний пиріг з яблуками готовий. Залишилося вийняти його з форми, а коли він охолоне, посипати цукровою пудрою, нарізати та подати до чаю.

Сподіваємося цей осінній яблучно-гарбузовий пиріг сподобається вам та вашим близьким і, звісно ж, смачного!

Останні новини Чернігівщини

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за добу 09:39

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

На Чернігівщині внаслідок масованої атаки росіян четверо людей загинули і десятеро поранені, серед них дитина 08:40

Учора вдень росіяни атакували ударними безпілотниками та РСЗВ житлові райони та територію лікарні у місті Новгород-Сіверський.

22 жовтня: цей день в Україні і світі 08:00

День 1336 Російська агресія - Day 1336 Russian aggression

На Чернігівщині внаслідок російської атаки поранено людину: поліція задокументувала наслідки чергового воєнного злочину 17:10

Вчора вдень росіяни атакували безпілотниками одне із сіл Семенівської громади Новгород-Сіверського району.

Про старт опалювального сезону, інтеграцію ветеранів, впровадження проєктів від Мінсоцполітики – на засіданні Чернігівського Офісу Конгресу місцевих і регіональних влад 16:39

Питання життєдіяльності регіону – у фокусі сьогоднішнього розширеного засідання Чернігівського регіонального Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини