Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 29 листопада, 23:16:25

Смачні рецепти вихідного дня: готуємо турецький бурек

17.10.2021   10:31Агенцiя

Бурек — це ситний пиріг родом з Туреччини. Існує безліч способів його приготування, деякі навіть передаються з покоління в покоління.

Готується пиріг з тіста філо або хорошого листкового тіста і найрізноманитнишої начинки. Пропонуємо вам смачні і ситні рецепти приготування традиційного турецького пирога.

Бурек з сиром — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти: 200 г м'якого сиру, 120 г твердого сиру, 20 г зеленої цибулі, 10 г кропу, 400 г листкового дріжджового тіста, 0,5 ч. л. суміш спецій, 1 яйце, 2 зуб. часнику

Для початку підготуйте інгредієнти. Тісто слід заздалегідь дістати і розморозити. За цей час зробіть начинку: в невеликої ємності з'єднайте тертий твердий сир, м'який сир, подрібнені часник, зелень і суміш спецій. Ретельно перемішайте масу.

Коли тісто буде готове для роботи, розділіть його на 4 довгі пластини. Кожну з них тонко розкачайте. Тоді тісто добре підніметься при випічці. Потім викладіть по довжині начинку і загорніть рулетиком. Добре закріпіть краї, щоб начинка не вийшла в процесі приготування. Виконайте процедуру з іншим тістом. Візьміть круглу форму для випічки і викладіть рулетики, щільно притискаючи один до одного. Змастіть бурек злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 хвилин. Потім зменшіть температуру і готуйте ще 20 хвилин.

Перекладіть пиріг на тарілку, трохи остудіть і подавайте до столу.

Традиційний турецький бурек — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

300 мл кип'яченої води, 500 г пшеничного борошна, 1 ч. л. солі, 6 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. соди

Для начинки вам знадобляться: 1 ч. л. сухої аджики, 3 гол. ріпчастої цибулі, 1 яйце, 600 г баранячого фаршу, дрібка солі

Готуємо начинку. Додайте у фарш суху аджику, сіль, подрібнену цибулю і ретельно перемішайте масу. Фарш повинен стати однорідним.

Готуємо тісто. Для цього розчиніть трохи солі в теплій воді. Вилийте її в просіяне борошно. Додайте олію, соду і замісити тісто. Сформуйте шар і добре відбийте об стіл. Воно повинно стати пластичним і еластичним. Потім розділіть тісто на 6 частин. Скачайте їх в кульки, перекладіть в тарілку і накрийте плівкою. Відправте в холодильник на півтори години.

Потім перекладіть на робочу поверхню і розкачайте. Добре витягніть тісто, щоб воно було тонким. Викладіть фарш і сформуйте довгу ковбаску. Потім закрутіть спіралькою і виконайте цю процедуру з іншим тістом. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і змастіть злегка збитим яйцем. Відправте бурек в духовку при 220 градусах на 1 годину. Потім злегка збризніть його водою і накрийте рушником на 20 хвилин.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Не отримав генератори і втратив заощадження 18:33

Поліція Чернігівщини закликає громадян сплачувати за товар в Інтернеті тільки після його отримання

Новгород - Сіверські рятувальники нагадали семенівчанам правила з мінної безпеки 18:25

Сьогодні співробітниця Новгород-Сіверського районного відділу ГУ ДСНС України у Чернігівській області провела з жителями м. Семенівка інформаційно-профілактичні бесіди щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Дванадцятою сесією обласної ради ухвалено обласні програми, фінансові, кадрові, майнові та інші важливі документи

Дванадцятою сесією обласної ради ухвалено обласні програми, фінансові, кадрові, майнові та інші важливі документи 18:20

Провела пленарне засідання голова обласної ради Олена Дмитренко разом з першим заступником голови обласної ради Ніною Лемеш та заступником голови обласної ради Дмитром Блаушем.

Панельна дискусія з польськими бібліотекарями "Як заохотити до читання" 18:07

28 листопада Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка, Чернігівське обласне відділення УБА у партнерстві з Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Wola m.st Warszawy на платформі ZOOM провели панельну дискусію "Як заохотити до читання".