Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 20 жовтня, 11:35:15

Смачні рецепти вихідного дня: готуємо турецький бурек

17.10.2021   10:31Агенцiя

Бурек — це ситний пиріг родом з Туреччини. Існує безліч способів його приготування, деякі навіть передаються з покоління в покоління.

Готується пиріг з тіста філо або хорошого листкового тіста і найрізноманитнишої начинки. Пропонуємо вам смачні і ситні рецепти приготування традиційного турецького пирога.

Бурек з сиром — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти: 200 г м'якого сиру, 120 г твердого сиру, 20 г зеленої цибулі, 10 г кропу, 400 г листкового дріжджового тіста, 0,5 ч. л. суміш спецій, 1 яйце, 2 зуб. часнику

Для початку підготуйте інгредієнти. Тісто слід заздалегідь дістати і розморозити. За цей час зробіть начинку: в невеликої ємності з'єднайте тертий твердий сир, м'який сир, подрібнені часник, зелень і суміш спецій. Ретельно перемішайте масу.

Коли тісто буде готове для роботи, розділіть його на 4 довгі пластини. Кожну з них тонко розкачайте. Тоді тісто добре підніметься при випічці. Потім викладіть по довжині начинку і загорніть рулетиком. Добре закріпіть краї, щоб начинка не вийшла в процесі приготування. Виконайте процедуру з іншим тістом. Візьміть круглу форму для випічки і викладіть рулетики, щільно притискаючи один до одного. Змастіть бурек злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 хвилин. Потім зменшіть температуру і готуйте ще 20 хвилин.

Перекладіть пиріг на тарілку, трохи остудіть і подавайте до столу.

Традиційний турецький бурек — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

300 мл кип'яченої води, 500 г пшеничного борошна, 1 ч. л. солі, 6 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. соди

Для начинки вам знадобляться: 1 ч. л. сухої аджики, 3 гол. ріпчастої цибулі, 1 яйце, 600 г баранячого фаршу, дрібка солі

Готуємо начинку. Додайте у фарш суху аджику, сіль, подрібнену цибулю і ретельно перемішайте масу. Фарш повинен стати однорідним.

Готуємо тісто. Для цього розчиніть трохи солі в теплій воді. Вилийте її в просіяне борошно. Додайте олію, соду і замісити тісто. Сформуйте шар і добре відбийте об стіл. Воно повинно стати пластичним і еластичним. Потім розділіть тісто на 6 частин. Скачайте їх в кульки, перекладіть в тарілку і накрийте плівкою. Відправте в холодильник на півтори години.

Потім перекладіть на робочу поверхню і розкачайте. Добре витягніть тісто, щоб воно було тонким. Викладіть фарш і сформуйте довгу ковбаску. Потім закрутіть спіралькою і виконайте цю процедуру з іншим тістом. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і змастіть злегка збитим яйцем. Відправте бурек в духовку при 220 градусах на 1 годину. Потім злегка збризніть його водою і накрийте рушником на 20 хвилин.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

“Симфонія тривалістю в життя” триває 10:40

Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) 18 жовтня 2025 року представив глядачам програму, в яку увійшли твори юного Вольфганга Амадея Моцарта.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:37

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

20 жовтня: цей день в Україні і світі 10:35

День 1335 Російська агресія - Day 1335 Russian aggression

Забезпечення мобільним зв’язком та інтернетом: на Чернігівщині працювала команда Мінцифри та Мінрегіону 12:44

Стан покриття мобільним зв’язком, оптичним інтернетом в Чернігівській області, особливо в період тривалих відключень електроенергії, обговорювали 15 жовтня на зустрічі в ОВА.

СБУ викрила ще 4 організаторів «ухилянтських схем» на півночі України 12:02

Служба безпеки України заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та затримала 4-х організаторів оборудок.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини