Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 20 жовтня, 09:25:30

Смачні рецепти вихідного дня

11.11.2012   09:39Агенцiя

Перекладанець з горіхами і маком

Перекладанець з горіхами і маком

Перекладанець з горіхами і маком

Цей рецепт перекладанця – з книжки Дарії Цвек “Солодке печиво”. Перекладанець на святковому столі дуже добре може замінити або й доповнити кремові пляцки, які так чи інакше переважно присутні на наших святкових столах. Особливо ця випічка підходить для тих, хто не любить або не хоче їсти солодке з різними жирними кремами (я маю таких знайомих).

Це традиційна українська випічка, яку неодмінно має спробувати кожен любитель поласувати солодким. Зрештою, зайве щось говорити – краще один раз спробувати. Отже, для любителів усіляких горіхових та макових начинок, публікую цей неповторно смачний рецепт перекладанця.

Інгредієнти

Тісто:
 1 кг борошна
 1 скл. сметани або кефіру
 100 г дріжджів
200 г цукру
 1 скл. топленого вершкового масла або маргарину
 10 жовтків
 1/2 ч.л. солі
 цедра з половини лимона або ванілін

Горіхова начинка:
 200 г мелених горіхів
 150 г цукру
 1 білок
 1/2 скл. настою кави
 ванілін

Макова начинка:
 300 г маку
 150 г цукру
 2 білки
 2 ст.л. манної крупи
 цедра з половини лимона
 500 г варення без сиропу

Приготування

Дріжджі розведіть у 2 ст.л. теплого молока з 1 ст.л. цукру і дайте їм побродити. Влийте розчину в посуд з борошном, додайте сметану або кефір, розтерті з цукром жовтки, теплий жир, сіль, цедру або ванілін і замішуйте, доки не з’являться пухирці. Накрийте і поставте в тепле місце, щоб тісто підійшло.

Тоді викладіть його на посипану борошном дошку, перемісіть, поділіть на чотири частини і розкачайте коржі так, щоб два з них – нижній і верхній були товщі.

Перший корж покладіть на лист, застелений пергаментом для випічки, і поколіть виделкою. Накладіть варення і покрийте другим коржем, поколіть його і покладіть начинку з маку, покрийте третім коржем, поколіть і змастіть горіховою начинкою. Усе разом накрийте четвертим коржем, який теж поколіть.

Накрийте перекладанець і поставте, щоб тісто підійшло. Тоді помастіть його білком і печіть у гарячій духовці при температурі близько 200 градусів протягом 45-50 хв. (може і трохи більше, залежить від духовки). Якщо перекладанець засильно припікається, прикрийте зверху вологим папером. Спечений перекладанець холодним обережно зніміть з листа.

Щоб перекладанець був гарнішим, його можна перевернути, а зверху покрити білковою помадкою, яку можна приготувати наступним чином: 200 г цукру залийте гарячою водою (1/2 скл.), додайте 1 ч.л. оцту, накрийте і варіть. Коли крапля сиропу, спадаючи з ложки, потягне за собою “нитку”, зніміть з плити, додайте 1 ч.л. вершкового масла і розітріть ложкою до білості. Тоді додайте кілька крапель ромової або лимонної есенції і змастіть перекладанець. Смачного!

http://easy-cooking.com.ua/?p=1989#more-1989

Останні новини Чернігівщини

Новий корпус Чернігівської музичної школи №1 ім.С.Вільконського відсьогодні приймає своїх учнів

Новий корпус Чернігівської музичної школи №1 ім.С.Вільконського відсьогодні приймає своїх учнів 07:42

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 19 жовтня урочисто відкрив новий корпус Чернігівської музичної школи №1 імені Вільконського.

2,7 тисяч робочих місць вдалося зберегти на Чернігівщині завдяки програмі по частковому безробіттю

2,7 тисяч робочих місць вдалося зберегти на Чернігівщині завдяки програмі по частковому безробіттю 07:30

Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайняті Лідія Падалка. За її словами, на фінансування допомоги по частковому безробіттю в області було витрачено понад 79 млн. грн.

Поліція Менщини оперативно розшукала викрадений мопед

Поліція Менщини оперативно розшукала викрадений мопед 07:21

Співробітники Менського відділу поліції вилучили та повернули власнику мопед, яким незаконно заволодів неповнолітній односелець.

Куликівський район: вогнеборці під час ліквідації загоряння житлового будинку врятували двох малолітніх дітей

Куликівський район: вогнеборці під час ліквідації загоряння житлового будинку врятували двох малолітніх дітей 07:10

18 жовтня о 19:54 у районному центрі Куликівка до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про загоряння у житловому будинку по вул. Амосова.

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара 06:57

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.