Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 10 липня, 14:06:23

Смачні рецепти вихідного дня

11.11.2012   09:39Агенцiя

Перекладанець з горіхами і маком

Перекладанець з горіхами і маком

Перекладанець з горіхами і маком

Цей рецепт перекладанця – з книжки Дарії Цвек “Солодке печиво”. Перекладанець на святковому столі дуже добре може замінити або й доповнити кремові пляцки, які так чи інакше переважно присутні на наших святкових столах. Особливо ця випічка підходить для тих, хто не любить або не хоче їсти солодке з різними жирними кремами (я маю таких знайомих).

Це традиційна українська випічка, яку неодмінно має спробувати кожен любитель поласувати солодким. Зрештою, зайве щось говорити – краще один раз спробувати. Отже, для любителів усіляких горіхових та макових начинок, публікую цей неповторно смачний рецепт перекладанця.

Інгредієнти

Тісто:
 1 кг борошна
 1 скл. сметани або кефіру
 100 г дріжджів
200 г цукру
 1 скл. топленого вершкового масла або маргарину
 10 жовтків
 1/2 ч.л. солі
 цедра з половини лимона або ванілін

Горіхова начинка:
 200 г мелених горіхів
 150 г цукру
 1 білок
 1/2 скл. настою кави
 ванілін

Макова начинка:
 300 г маку
 150 г цукру
 2 білки
 2 ст.л. манної крупи
 цедра з половини лимона
 500 г варення без сиропу

Приготування

Дріжджі розведіть у 2 ст.л. теплого молока з 1 ст.л. цукру і дайте їм побродити. Влийте розчину в посуд з борошном, додайте сметану або кефір, розтерті з цукром жовтки, теплий жир, сіль, цедру або ванілін і замішуйте, доки не з’являться пухирці. Накрийте і поставте в тепле місце, щоб тісто підійшло.

Тоді викладіть його на посипану борошном дошку, перемісіть, поділіть на чотири частини і розкачайте коржі так, щоб два з них – нижній і верхній були товщі.

Перший корж покладіть на лист, застелений пергаментом для випічки, і поколіть виделкою. Накладіть варення і покрийте другим коржем, поколіть його і покладіть начинку з маку, покрийте третім коржем, поколіть і змастіть горіховою начинкою. Усе разом накрийте четвертим коржем, який теж поколіть.

Накрийте перекладанець і поставте, щоб тісто підійшло. Тоді помастіть його білком і печіть у гарячій духовці при температурі близько 200 градусів протягом 45-50 хв. (може і трохи більше, залежить від духовки). Якщо перекладанець засильно припікається, прикрийте зверху вологим папером. Спечений перекладанець холодним обережно зніміть з листа.

Щоб перекладанець був гарнішим, його можна перевернути, а зверху покрити білковою помадкою, яку можна приготувати наступним чином: 200 г цукру залийте гарячою водою (1/2 скл.), додайте 1 ч.л. оцту, накрийте і варіть. Коли крапля сиропу, спадаючи з ложки, потягне за собою “нитку”, зніміть з плити, додайте 1 ч.л. вершкового масла і розітріть ложкою до білості. Тоді додайте кілька крапель ромової або лимонної есенції і змастіть перекладанець. Смачного!

http://easy-cooking.com.ua/?p=1989#more-1989

Останні новини Чернігівщини

Здійснено повторний моніторинговий візит до гауптвахти Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку

Здійснено повторний моніторинговий візит до гауптвахти Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку 13:20

Моніторинговою групою у складі працівників Департаменту національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олександра Малого, Максима Побережнюка та громадського монітора Лариси Шумної здійснено повторний моніторинговий візит до гауптвахти Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку.

За реагування військової прокуратури Чернігівського гарнізону до бюджету повернуто понад 1 мільйон гривень

За реагування військової прокуратури Чернігівського гарнізону до бюджету повернуто понад 1 мільйон гривень 12:44

У 2019-2020 роках Квартирно-експлуатаційним відділом м. Чернігова та одним з приватних підприємств, зареєстрованим у м. Київ, укладено договори про відшкодування вартості теплової та електричної енергії, спожитої в процесі надання послуг з харчування військовослужбовців.

Нагородили воїнів-танкістів, які повернулися зі Сходу України

Нагородили воїнів-танкістів, які повернулися зі Сходу України 12:32

Після тривалого перебування на фронті, повернулися до рідних домівок в селище Гончарівське військовослужбовці першої окремої танкової Сіверської бригади.

Обласний конкурс

Обласний конкурс "Кращий товар Чернігівщини" - 2020 12:19

8 липня оголошується початок щорічного обласного конкурсу «Кращий товар Чернігівщини» - 2020.