Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:50:51

12 жовтня - який день, свято та прикмети

12.10.2021   08:06Агенцiя

12 жовтня світ відзначає Міжнародний день іспанської мови, День шоколадних сюрпризів, День шести мільярдів, Всесвітній день боротьби з артритом, Всесвітній день економіста, Всесвітній день перелітних птахів.

календар

календар

Всесвітній день боротьби з артритом проводиться з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, відзначається щорічно 12 жовтня. Мета Всесвітнього дня боротьби з артритом привернення уваги та інформованості широкої громадськості до проблем ревматологічних захворювань. У наш час ревматологічні захворювання займають високі позиції в рейтингу причин захворюваності та інвалідності. Цьому недузі схильні не тільки літні, але і багато молодих людей, а також діти.

У США - День бамії, День Колумба, День вільнодумства, День заощаджень, День фермерів, День корінних народів, в Японії - День здоров'я і спорту, в Канаді - День Подяки, в Іспанії - національне свято, у Вірменії - День боротьби з тютюнопалінням, у Бразилії - День дитини, у Лаосі - День звільнення, в Уругваї - День інженера, в Аргентині - День поваги культурних відмінностей, у Бразилії - День явлення Богородиці, на Багамах - день національних героїв, Екваторіальна Гвінея - День Незалежності, у Коста-Ріці - день зустрічі КУЛЬТУР.

Православна церква 12 жовтня вшановує пам'ять святого Феофана Милостивого і преподобного Киріака відлюдника. Інші назви свята: «Феофан», «Феофан осінній», «Киріак», «Відхідник», «Марем'яна».

Прикмети на 12 жовтня


- ранковий вітер удень посилився, а до вечора стих, - кілька днів буде ясно;
- до вечора опустився туман - найближчим часом настане тепло, заморозків не буде;
- багато яскравих зірок - восени буде мало опадів, а наступний рік буде врожайним;
- багато пізніх грибів - довго не буде снігу.

Іменини у Кипріяна, Івана, Феофана, Євстахія та Максимільяна.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.