Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:02:25

23 лютого - Всесвітній день стерилізації домашніх тварин

23.02.2021   07:15Агенцiя

Всесвітній день кастрації домашніх тварин щорічно проводиться в останній вівторок лютого.

календар

календар

Міжнародний день стерилізації тварин (Spay Day) проводить авторитетна міжнародна організація Humane Society International. Ця благодійна громадська організація існує з 1954 року і налічує понад мільйон членів. Протягом усього лютого щорічно у світі проходять різні заходи, приурочені до цього дня і спрямовані на популяризацію стерилізації.

Головним завданням, яке ставлять перед собою організатори, є формування цивілізованого ставлення до проблеми регулювання чисельності поголів'я домашніх тварин.

Стерилізація кішок та собак й кастрація котів та собак, які не становлять племінної цінності, як правило, викликає багато суперечок. Хоча з кожним роком число свідомих людей, які розуміють необхідність цих операцій, росте, як і раніше існує багато тих, хто категорично проти.

Навіщо потрібна стерилізація та кастрація собак та котів? Не тільки заради спокою та комфорту людей, що живуть поруч з ними. Стерилізація кішки або собаки до пологів значно знижує ризик онкології молочних залоз, прибирає ризик розвитку піометри, робить тварину спокійнішою. Кастрація псів та котів робить їх набагато спокійніше, прибираючи ризик бійок, в яких вони можуть отримати не тільки травму, але й заразитися важкими вірусними захворюваннями через укус або подряпину. Крім того, якщо ми говоримо про домашніх котів та собак, то кастрація прибирає таку серйозну для їх господарів проблему як мітки.

За дослідженнями британських вчених, домашні стерилізовані коти та кішки живуть в середньому 15-20 років, нестерилізовані тварини, що не мають свого будинку, або яких випускають гуляти без нагляду - 3-5 років. Це середні цифри, але вони змушують задуматися.

Не менш актуальним є питання стерилізації бродячих собак. Саме збиваючись в так звані «собачі весілля», розпалені від гормонів пси, найчастіше й нападають на людей та дрібних тварин. Найчастіше, стерилізовані в ранньому віці собаки набагато менш агресивні та забіякуваті, поводяться набагато спокійніше, в їх компанію з двох-трьох стерилізованих та спокійних собак й порівняти неможливо зі збудженою зграєю з восьми-дев'яти псів та тічної суки.

Саме тому зараз в Україні проводяться акції безкоштовної стерилізації котів та собак. У багатьох містах є ветеринарні клініки, звернувшись до яких з питання стерилізації котів та собак, що живуть у дворі вашого будинку, ви можете отримати безкоштовну допомогу.

Стерилізовані тварини живуть довго та щасливо, за умови, що операція була проведена належним чином. При правильному годуванні, вони не повніють, залишаються грайливими, веселими та рухливими.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини