Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:51:17

16 лютого – День військового журналіста України

16.02.2021   07:32Агенцiя

Цей день – особливий, адже саме 16 лютого 2015 року неподалік Дебальцевого, виконуючи бойове завдання, загинув редактор телерадіостудії “Бриз” Міністерства оборони України капітан 3-го рангу Дмитро Лабуткін.

календар

календар

Тому це свято – більше як реквієм та знак поваги до тих військових журналістів, які були поруч із нашими солдатами в найгарячіших місцях спротиву загарбнику. Це визнання професійної доблесті медійників у погонах.

Військові журналісти новинами з передової розпочинають, постійно наповнюють, а потім і завершують інформаційну добу України. Вони, навіть через ризик життю та здоров’ю, роблять усе можливе, аби підготувати оперативну й достовірну інформацію для суспільства про те, що відбувається на східному фронті.

Так само сумлінно вони інформують і про те, чим нині живе військо, як воно реформується, які проблеми вирішує, яким масштабам загроз зобов’язане протистояти.

Дуже важливо, що відомча військова журналістика і структури прес-служб ЗСУ вже здатні не лише відповідати на інформаційні атаки противника, а й завойовувати оперативну ініціативу, діяти на випередження у медіаполі.

Публічна відкритість і медіапрозорість в діяльності МОУ, оперативне висвітлення важливих і актуальних подій у сфері оборони, конструктивна співпраця із засобами масової інформації зміцнюють імідж Українського війська, підвищуюють рівень довіри суспільства до Збройних сил України.

Для виживання й перемоги над загарбником критично важлива стратегічна комунікація війська із суспільством. І тут величезна відповідальність лягла на військових журналістів – представників професії, майже забутої і непомітної для цивільної аудиторії в мирні часи.

Війна нас консолідувала. Вона оживила і дала фронту, зокрема інформаційній його компоненті, той інструмент, без якого тепер неможливо уявити українську реальність. Тепер більшість прес-офіцерів, військових кореспондентів є публічними і впізнаваними особами, які значною мірою формують порядок денний медіапростору.

Завдяки журналістам, зокрема і військовим, наші Збройні Сили є лідерами довіри в суспільстві. Це результат праці і військових медійників, які наводять мости між армією та соціумом. Вони – серед тих, кому ми завдячуємо ефективною інформаційною протидією ворогу, що її вдалося організувати через кооперацію з українськими та закордонними ЗМІ.  

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини