Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:38:23

Як святкують день Святого Валентина у світі

14.02.2021   15:10Агенцiя

День святого Валентина – свято, яке відзначають у багатьох країнах світу. До нас воно прийшло з Європи не так давно і стало одним з найромантичніших днів у році.

Українці вже звикли дарувати коханим валентинки, замовляти столики в кафе і ресторанах для романтичної вечері на двох та вигадувати чарівні сюрпризи-подарунки своїм половинкам. Проте не в усіх країнах світу люди роблять так само, як ми. В деяких навіть і не чули про таке свято.

Ми вирішили дізнатися як же святкують День святого Валентина  у світі та розповісти, щоб ви знали як поводити себе у цей час, якщо опинитесь в іншому куточку земної кулі.

Китай

Лише тільки-но молоде покоління китайців почало святкувати День Валентина. Реклама та акції на товари неабияк посприяли цьому. У всіх торговельних центрах розвішані сердечка та ангелочки. Хоча, насправді, у Китаї є свій день закоханих – Qinxi (Ці Сі). Його святкують сьомого дня у сьомий місяць за місячним календарем. Цього року Ці Сі припадає на 25 серпня.

Під час китайського Дня святого Валентина самотні дівчата йдуть у храм помолитися та попросити собі гарного чоловіка, а сімейні пари моляться за щастя та процвітання родини.  У цей же день батьки самотніх дівчат та юнаків йдуть до парків та сватають між собою їхніх дітей. Вони пишуть спеціальні об’яви, в яких вказують вік, зріст, професію та розмір річної заробітної плати.

Бразилія

У цій країні День святого Валентина збігається з карнавалом, який триває з лютого по березень. Тому день закоханих бразильці святкують 12 червня. Тут також дарують шоколадки, квіти та вітальні листівки. А ще у Бразилії заведено проводити у цей день музичні фестивалі й різного роду виступи. Заведено святкувати цей день не тільки з коханою половинкою, а й у сімейному колі та разом з друзями.

 

Вже 13 червня, наступного дня, бразильці відзначають День святого Антонія. Ось тоді, незаміжні дівчата в Бразилії проводять спеціальний обряд аби знайти гідного чоловіка.

Південна Африка

Як і  в багатьох країнах світу, тут святкують День святого Валентина 14 лютого. Квіти, цукерки й багато інших подарунків дарують закохані одне одному. У цей час усі магазини  та торговельні центри прикрашені сердечками, купідонами й «птахами кохання» – папугами. Воно й не дивно, бо папуги такі ж яскраві, як і це почуття.

Існує цікава традиція – луперкалія. Жінки чіпляють на рукава одягу картки у формі серця з іменем коханого чоловіка. Так південноафриканські чоловіки дізнаються хто їх таємно кохає.

Аргентина

Країна гарячих сердець та запального танго – Аргентина. Тут святкують День закоханих цілий тиждень. Крім 14 лютого, аргентинці ще мають цілий «солодкий тиждень» у липні. Зазвичай, з 13 по 20 липня друзі та кохані обмінюються цукерками та поцілунками. Закінчується цей тиждень Днем дружби.

Данія

Європейська країна, в якій є свої особливі традиції святкування Дня закоханих. Якщо у вас кохана дівчина в Данії, то подаруйте їй проліски, а не червоні троянди. Також можна написати веселий вірш на картці з привітанням й залишити його без підпису. Якщо ж дівчина здогадається хто написав цей вірш, отримає пасхальне яйце від автора на Великдень. Ця цікава традиція й досі користується популярністю. Молодь святкує День святого Валентина на великих шумних вечірках або замовляють столики на двох у ресторанах.

 

Індія

Як не дивно, але День святого Валентина святкують і в Індії. Старше покоління вважає його західним святом, а молодь весело святкує. Ейфорія починається ще за довго до 14 лютого. Все прикрашається червоними сердечками та ангелочками. Розкуповуються солодощі, шоколад, м’які іграшки. Як і в Європі, в Індії у цей день паби та ресторани страждають від напливу закоханих. Багато хто 14 лютого чує пропозицію руки та серця від коханого.

Деякі індійці перетворюють тиждень перед Днем закоханих у справжній фестиваль, наприклад: субота – день троянд; неділя – день пропозицій; понеділок – день шоколаду; вівторок – день плюшевого ведмедика; середа – день поцілунків; четвер – день обіймів, а п’ятниця – День святого Валентина.

Франція

Париж, місто кохання, стає епіцентром святкувань до Дня закоханих. Сюди прилітають пари з різних куточків світу. Закохані обмінюються листівками та валентинками. Деякі вважають, що традиція дарувати валентинки пішла саме з Франції.

Колись французькою традицією була «любовна лотерея». Самотні чоловіки та жінки збирались в будинку навпроти один одного та називали ім’я людини, яка їм сподобалась. Якщо ж чоловіку не сподобалась його обраниця, вони могли її поміняти на іншу. Ображені жінки збирались навколо вогнища і спалювали фотографії чи речі зрадника. Іноді вони робили це так яро, що уряд вирішив заборонити «любовну лотерею».

Тепер в якому б куточку планети ви не опинилися б 14 лютого, ви знаєте як там святкувати цей день. Хоч традиції у країнах різні, проте всі вони сповнені любові та радості.  Тож тримайте запасну валентинку про всяк випадок. Раптом цього року ви зустрінете своє кохання.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини