Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 2 липня, 10:39:18

Смачні рецепти вихідного дня: як приготувати "Королівську ватрушку"

24.01.2021   11:51Агенцiя

Невідомо, хто вигадав назву «Ватрушка по-королівськи», але смак цієї випічки дійсно на неї заслуговує.

Швидко, просто і неймовірно смачно

«Королівська ватрушка» прийшла до нас із Німеччини. Саме тамтешні кулінари досягли досконалості у використанні штрейзеля (розсипчастої крихти, зробленої з борошна, цукру та масла) замість класичного тіста.

Безсумнівна перевага цих ласощів у тому, що рецепт «Ватрушки по-королівськи» неймовірно простий.

Рецепт «Королівської ватрушки» з цедрою

Активні дії з приготування цієї страви та її випікання заберуть максимум 1,5 години. Однак рекомендуємо зробити десерт заздалегідь. Якщо він постоїть хоча б 12 годин, то стане еталонно ніжним.

Перед тим, як зробити «Королівську ватрушку», переконайтеся, що у вас є форма діаметром 22–25 см — нижченаведений список продуктів розрахований на приготування страви в ємності саме такого розміру. В іншому разі відповідно зменшуйте/збільшуйте кількість інгредієнтів.

Із перерахованого списку продуктів у вас вийде 8–10 порцій ласощів.

Інгредієнти

  • борошно — 3–3,5 склянки;
  • цукор-пісок — 1,5–2 склянки;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 250 г;
  • лимон — 1 шт.;
  • яйця — 4 шт.;
  • зернистий сир (жирність — на ваш розсуд) — 0,5 кг;
  • сіль — дрібка;
  • ванілін — 2 г (або 5 г ванільного цукру).

Покрокова інструкція

  1. Готуємо начинку. У блендері перетираємо сир, яйця, цукор (півсклянки або всю), ванілін. Кладемо в начинку подрібнену на тертушці цедру лимона, все гарненько вимішуємо. Не лякайтеся рідкуватої консистенції маси, — їй слід бути саме такою.
  2. Вмикаємо духовку, вона має розігрітися до 180°C. Робимо тісто. Просіваємо борошно, всипаємо в нього розпушувач, сіль, цукор, що залишився, розмішуємо. Беремо замерзле масло, тремо його на крупній тертушці, руками перетворюємо основу страви на штрейзель — розтираємо в дрібну крихту.
  3. Олією змащуємо бортики і дно ємності, в якій плануємо випікати ласощі. Висипаємо в цю форму 2/3 штрейзеля. Розрівнюємо крихту, трохи притискаючи і формуючи бортики. Виливаємо на штрейзель сирну начинку. Посипаємо десерт крихтою, що залишилася, розрівнюємо її та одразу ставимо страву в духовку. «Королівська ватрушка» буде готова за 40–50 хвилин.

Після випікання дайте смакоті хоча б кілька годин настоятися. Подайте ласощі до чаю, какао або кави та приготуйтеся до захоплених відгуків тих, хто буде насолоджуватися цим чудовим десертом.

 

джерело

Останні новини Чернігівщини

Громадські консультації в Чернігові: шлях до створення Хабу на базі КНП «Ветеранський простір» 10:37

30 червня у Чернігові відбулася громадська консультація щодо облаштування Хабу на базі комунального некомерційного підприємства «Ветеранський простір» Чернігівської міської ради.

Розпочато реєстрацію на щорічний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» 09:54

1 липня, стартувала реєстрація на щорічний патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Співробітник поліції Чернігівщини Андрій Нестеренко виборов призові місця на двох ветеранських спортивних турнірах 09:33

Помічник начальника поліції Чернігівщини з питань ветеранської політики Андрій Нестеренко продовжує надихати прикладом незламності та сили духу.

У Михайло-Коцюбинській громаді ремонтують ліцей, обладнали центр життєстійкості й облаштовують безбар’єрні простори 09:02

На літніх канікулах у Михайло-Коцюбинському ліцеї триває ремонт, а в центрі надання соціальних послуг планують створити ветеранський простір – з тим, як живе громада, ознайомився начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус під час робочого візиту.

Поліція затримала причетного до підпалу автомобіля у Ніжинському районі 08:32

Вночі 30 червня до поліції надійшло повідомлення про загоряння автомобіля в місті Борзна Ніжинського району.