Смачні рецепти вихідного дня: як приготувати "Королівську ватрушку"
Невідомо, хто вигадав назву «Ватрушка по-королівськи», але смак цієї випічки дійсно на неї заслуговує.

Швидко, просто і неймовірно смачно
«Королівська ватрушка» прийшла до нас із Німеччини. Саме тамтешні кулінари досягли досконалості у використанні штрейзеля (розсипчастої крихти, зробленої з борошна, цукру та масла) замість класичного тіста.
Безсумнівна перевага цих ласощів у тому, що рецепт «Ватрушки по-королівськи» неймовірно простий.
Рецепт «Королівської ватрушки» з цедрою
Активні дії з приготування цієї страви та її випікання заберуть максимум 1,5 години. Однак рекомендуємо зробити десерт заздалегідь. Якщо він постоїть хоча б 12 годин, то стане еталонно ніжним.
Перед тим, як зробити «Королівську ватрушку», переконайтеся, що у вас є форма діаметром 22–25 см — нижченаведений список продуктів розрахований на приготування страви в ємності саме такого розміру. В іншому разі відповідно зменшуйте/збільшуйте кількість інгредієнтів.
Із перерахованого списку продуктів у вас вийде 8–10 порцій ласощів.
Інгредієнти
- борошно — 3–3,5 склянки;
- цукор-пісок — 1,5–2 склянки;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- вершкове масло — 250 г;
- лимон — 1 шт.;
- яйця — 4 шт.;
- зернистий сир (жирність — на ваш розсуд) — 0,5 кг;
- сіль — дрібка;
- ванілін — 2 г (або 5 г ванільного цукру).
Покрокова інструкція
- Готуємо начинку. У блендері перетираємо сир, яйця, цукор (півсклянки або всю), ванілін. Кладемо в начинку подрібнену на тертушці цедру лимона, все гарненько вимішуємо. Не лякайтеся рідкуватої консистенції маси, — їй слід бути саме такою.
- Вмикаємо духовку, вона має розігрітися до 180°C. Робимо тісто. Просіваємо борошно, всипаємо в нього розпушувач, сіль, цукор, що залишився, розмішуємо. Беремо замерзле масло, тремо його на крупній тертушці, руками перетворюємо основу страви на штрейзель — розтираємо в дрібну крихту.
- Олією змащуємо бортики і дно ємності, в якій плануємо випікати ласощі. Висипаємо в цю форму 2/3 штрейзеля. Розрівнюємо крихту, трохи притискаючи і формуючи бортики. Виливаємо на штрейзель сирну начинку. Посипаємо десерт крихтою, що залишилася, розрівнюємо її та одразу ставимо страву в духовку. «Королівська ватрушка» буде готова за 40–50 хвилин.
Після випікання дайте смакоті хоча б кілька годин настоятися. Подайте ласощі до чаю, какао або кави та приготуйтеся до захоплених відгуків тих, хто буде насолоджуватися цим чудовим десертом.
Останні новини Чернігівщини
Поліцейські Чернігівського райуправління викрили дует викрадачів мотоциклів 10:32
Оперативники Чернігівського райуправління поліції спільно з поліцейським офіцером громади викрили двох молодиків, причетних до незаконного заволодіння мотоциклами в селах Чернігівського району.
Освіта без вікових обмежень: можливості для дорослого населення Чернігівщини 10:30
Здобути нову професію, підвищити кваліфікацію або офіційно підтвердити вже набуті навички – зробити це можна в закладах професійної освіти області.
Вкрай потрібна ініціатива: жителі віддалених сіл – про мобільні бригади лікарів 10:26
Сьогодні в двох громадах області, а саме в Ріпкинській та Чернігівській, працювали мобільні бригади лікарів. Тож, отримати спеціалізовані послуги та пройти медичне обстеження змогли жителі Любеча, Добрянки, Радуля, Пакуля та інших сіл громад.

10 жовтня: цей день в Україні і світі 10:01
ДЕНЬ 1325 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 1325 RUSSIAN AGRESSION
Поліція Чернігівщини перекрила канал збуту вибухонебезпечних боєприпасів 09:10
Поліцейські відділення №1 (с-ще Короп) Новгород-Сіверського райвідділу затримали 37-річну жительку одного з сіл Коропської громади, яка налагодила збут ручних гранат.