Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 14 квітня, 18:09:25

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20.10.2020   06:57Агенцiя

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.

календар

календар

Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.

Останні новини Чернігівщини

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 275 осіб

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 275 осіб 12:46

За інформацією Чернігівського обласного центру громадського здоров’я, станом на 14 квітня в області вакцинація від коронавірусу охопила 7411 осіб.

Відбулася презентаційна зустріч-воркшоп

Відбулася презентаційна зустріч-воркшоп "Дорога смаку Чернігівщини" 12:00

12 березня за участі експертів проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні" та представників міжнародної спільноти Slowfood в Чернігові відбулася презентаційна зустріч-воркшоп "Дорога смаку Чернігівщини" як інструмент розвитку сільських територій".

Триває ліквідація тіньового обігу нафтопродуктами

Триває ліквідація тіньового обігу нафтопродуктами 11:30

13 квітня відбулося чергове засідання робочої групи щодо запобігання нелегальному обігу та незаконній торгівлі нафтопродуктами на території області.

Лікарі під час онлайн-брифінгу розповіли про особливості та перебіг етапів вакцинації від COVID-19

Лікарі під час онлайн-брифінгу розповіли про особливості та перебіг етапів вакцинації від COVID-19 11:11

13 квітня відбувся онлайн-брифінг, на якому медичні експерти відповіли на найпоширеніші питання лікарів та громадян щодо вакцинальної кампанії.

Понад 49,7 мільйонів стягнутих гривень – показник результативності державних виконавців області

Понад 49,7 мільйонів стягнутих гривень – показник результативності державних виконавців області 10:47

У своїй діяльностідержавні виконавці забезпечують реальну дію правових норм, застосовуючи при цьому заходи примусу, санкціоновані державою.