Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 18 січня, 23:04:44

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20.10.2020   06:57Агенцiя

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.

календар

календар

Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.

Останні новини Чернігівщини

Держава прагне захистити своїх громадян від надмірного зростання тарифів

Держава прагне захистити своїх громадян від надмірного зростання тарифів 15:40

У зв’язку зі значним зростанням ціни на газ у Європі та на українських біржах держава має захистити своїх громадян від надмірного зростання тарифів.

Ніжин: відбулося нагородження учасників міського огляду-конкурсу

Ніжин: відбулося нагородження учасників міського огляду-конкурсу 14:51

18 січня відбулося підведення підсумків міського огляду-конкурсу на краще новорічно-різдвяне оформлення.

У погоні за адреаліном. ФОТОрепортаж

У погоні за адреаліном. ФОТОрепортаж 13:37

Всі ці молоді люди з дитинства закохані у техніку.

Виявлено 20 нових випадків COVID-19

Виявлено 20 нових випадків COVID-19 13:07

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 18 січня в області зафіксовано 20 нових випадків COVID-19.

Стартував пілотний проект сертифікації вчителів

Стартував пілотний проект сертифікації вчителів 12:05

18 січня стартувала реєстрація вчителів початкових класів для участі у зовнішньому оцінюванні професійних компетентностей. Пілотний проект із сертифікації замінює традиційну атестацію.