Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:48:45

19 вересня - День фармацевтичного працівника України

19.09.2020   07:58Агенцiя

День фармацевтичного працівника святкується в третю суботу вересня.

календар

календар

Свято День фармацевта в Україні відзначають у вересні. Дата встановлена в 1999 році. В своє професійне свято традиційні заходи проводять працівники фармацевтичного сектора України.

Так вже трапляється, що людина іноді хворіє. У людей різна імунна система і їм часто потрібна допомога не тільки лікаря, але і відповідні лікарські препарати. Виготовленням хімічних лікарських засобів і субстанцій займається особливий виробничо-технологічний комплекс промисловості - фармацевтика. Продукти фармацевтики - препарати різної спрямованості. Це антибіотики і вітаміни, серцеві ліки і препарати для шлунково-кишкового тракту, знеболюючі засоби, різні імуномодулятори, допоміжні речовини і багато іншого. Для багатьох з нас в цьому досить складно розібратися, але не для провізорів.

Провізори відмінно орієнтуються у будь-яких групах препаратів, здатні визначити їх якість, адже від нього буквально залежить наше життя, в разі необхідності можуть підібрати аналогічні дешевші, але не менш ефективні замінники, підкажуть безпечне дозування і зроблять все, щоб призначене лікарем лікування було ефективним. Робота аптечних провізорів і всіх фармацевтичних працівників дуже важлива для нашого здоров’я і сьогоднішнє свято це яскраво підкреслює.

День фармацевтичного працівника встановлено Указом Президента України № 1128/99 від 07.09.1999. У третю суботу вересня в Україні понад 350 тисяч представників цієї галузі святкують своє професійне свято. Не виключено, що коли-небудь буде заснований і Всесвітній день фармацевта.
На фармацевтичному ринку України, наприклад у 2012 році, здійснювали діяльність понад 5 тисяч суб’єктів господарювання, серед яких 9456 аптек, 5470 аптечних пунктів, 6310 аптечних кіосків, 927 аптечних складів і майже 7000 лікувально-профілактичних закладів. Кількість аптек в США близько 67 тис. У аптеках Німеччини, станом на 2015 рік, працювало близько 145 тисяч. людей.

Населення України забезпечено широким асортиментом лікарських засобів українського та іноземного виробництва. Українські ліки експортуються до 25 країн світу.
Урочисті заходи на День фармацевта в Україні включають різноманітні презентації та представлення нових більш ефективних і безпечних препаратів для здоров’я, акції та знижки в аптеках і аптечних пунктах, особливо для пільгових категорій, а також безкоштовні діагностичні процедури, наприклад, вимір артеріального тиску і т. п.

В 2020 році День фармацевтичного працівника України припадає на 19 вересня.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини