Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 20 жовтня, 05:51:47

Смачні рецепти вихідного дня: жульєн

13.09.2020   14:53Агенцiя

Чудова страва із запечених грибів під апетитною сирною скоринкою давно посіла почесне місце в ресторанних меню. Важко сказати, який із варіантів приготування цієї їжі є класичним. Точно одне: кожна з таких страв — маленький шедевр кулінарного мистецтва.

Пропонуємо вам опанувати простий рецепт жульєну, а також покрокові інструкції, скориставшись якими ви зможете потішити себе та близьких по-справжньому вишуканою їжею. 

Жульєн з грибами

Вважається, що жульєн класичний готують без м’яса. Але ніжна курка зробить страву поживнішою і збагатить її смак. Жульєн з куркою та грибами, приготований за наведеним нижче рецептом, прикрасить не тільки недільний сімейний обід, а й святковий стіл.

Інгредієнти

  • 400 г печериць;
  • 250 г м’яса з курячих стегенець;
  • 20 г вершкового масла;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 мл вершків (жирність — 33%);
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 г сиру брі;
  • 1 біла цибулина;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 1 щіпка меленого мускатного горіха;
  • сіль, перець — на смак.

Кількість порцій — 4.

Час приготування — 35 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Очистьте й дрібно наріжте цибулину, зубчики часнику.
  2. Вимийте гриби. Наріжте шампіньйони шматочками середнього розміру.
  3. Видаліть із курячих стегенець шкірку, жир. Наріжте м’ясо тонкими смужками.
  4. Поставте на вогонь сковороду. Розігрійте в ній оливкову олію та розтопіть вершкове масло.
  5. Висипте в сковороду нарізані цибулю й часник. Обсмажте близько трьох хвилин.
  6. Додайте до овочів гриби. Тушкуйте печериці чотири хвилини.
  7. Додайте до грибів і овочів м’ясо курки, спеції. Обсмажуйте суміш ще близько п’яти хвилин.
  8. Поріжте брі невеликими шматочками. Додайте подрібнений сир у сковороду та присипте меленим мускатним горіхом. Помішуючи, тушкуйте суміш, доки шматочки брі не розплавляться.
  9. Поступово влийте в страву вершки (цілком можливо, що вам знадобиться не весь зазначений в рецепті об’єм). Стежте, щоб маса не вийшла рідкою.
  10. Викладіть готову основу страви у форму для запікання.
  11. Натріть на грубій тертушці твердий сир. Посипте ним зверху жульєн. Поставте форму на 15 хвилин в розігріту до 180 °C духовку.

yak-prygotuvaty-zhulyen-smachno-yak-u-restorani

Жульєн у тарталетках

Приготування жульєну — нескладний процес. Щоб страва виглядала гідною ресторанного меню, важлива її подача. Жульєн у тарталетках буде виглядати презентабельно й удома, й у ресторані, й на фуршетних заходах.

Інгредієнти

  • 300 г курячого філе;
  • 250 г сметани;
  • 200 г печериць;
  • 50 г цибулі;
  • 50 г твердого сиру;
  • 50 г м’якого сиру;
  • 6 тарталеток;
  • сіль, зелень, перець, рослинна олія — на смак.

Кількість порцій — 6.

Час приготування — 30 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Цибулю почистьте і поріжте півкільцями.
  2. М’ясо курки вимийте. Подрібніть філе невеликими довгастими шматочками.
  3. Печериці помийте, очистьте. Наріжте гриби вздовж невеликими шматочками.
  4. Поставте сковороду на вогонь. Влийте в неї рослинну олію та обсмажте цибулю до напівпрозорого стану.
  5. Покладіть на сковороду м’ясо. Обсмажте шматочки філе протягом п’яти хвилин.
  6. Висипте на сковороду подрібнені шампіньйони, посоліть, поперчіть, тушкуйте близько п’яти хвилин.
  7. Твердий сир натріть на грубій тертушці, додайте до основи страви, що готується, вимішайте.
  8. Зелень помийте, дрібно наріжте, покладіть на сковороду до вищеперелічених інгредієнтів і протушкуйте протягом хвилини.
  9. Розігрійте духовку до 180 °C.
  10. Розкладіть основу страви по тарталетках і поставте в духову шафу. Запікайте жульєни 15 хвилин.

yak-prygotuvaty-zhulyen-smachno-yak-u-restorani

Жульєни в кокотницях

Пропонуємо приготувати вишукані жульєни в кокотницях. В останніх страву і подають до столу. Зробити такі жульєни нескладно, єдине — вам доведеться навчитися закручувати тонкі скибочки шинки у витончені трояндочки.

Інгредієнти

  • 350 г сметани;
  • 300 г печериць;
  • 200 г курячої грудинки;
  • 200 г шинки;
  • 100 г ріпчастої цибулі;
  • 75 г твердого сиру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 щіпка орегано;
  • сіль, спеції — на смак.

Кількість порцій — 6.

Час приготування — 40 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Спочатку приготуйте соус. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте борошно.
  2. Додайте спеції, сіль, орегано. Поступово введіть у суміш на сковороді сметану. Стежте, щоб соус не вийшов занадто рідким.
  3. Цибулю почистьте, наріжте півкільцями, обсмажте до золотистого кольору на вершковому маслі, потім зсипте в окрему миску.
  4. Шинку наріжте скибочками, шість штук відкладіть. Решту м’яса наріжте соломкою, обсмажте, перемістіть в окремий посуд.
  5. Печериці помийте, почистьте, наріжте шматочками. Обсмажте гриби. Перекладіть печериці в окрему миску.
  6. Курку подрібніть довгастими шматочками, обсмажте на олії.
  7. Сир натріть на грубій тертушці.
  8. Зі скибочок шинки зробіть трояндочки, закріпіть їх зубочистками.
  9. Розкладіть по кокотницях по черзі шари подрібненої шинки, цибулі, м’яса, грибів. Зверху розмістіть трояндочки.
  10. Залийте страву соусом. Посипте жульєни тертим сиром так, щоб трояндочки було видно.
  11. Розігрійте духовку та поставте в неї кокотниці. Приготування страви забере п’ять-сім хвилин.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Забезпечення мобільним зв’язком та інтернетом: на Чернігівщині працювала команда Мінцифри та Мінрегіону 12:44

Стан покриття мобільним зв’язком, оптичним інтернетом в Чернігівській області, особливо в період тривалих відключень електроенергії, обговорювали 15 жовтня на зустрічі в ОВА.

СБУ викрила ще 4 організаторів «ухилянтських схем» на півночі України 12:02

Служба безпеки України заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та затримала 4-х організаторів оборудок.

Чернігівщина прийняла учасників навчального туру від EdUP 11:07

Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту днями став майданчиком для ще одного етапу освітньої Каруселі від проєкту EdUP.

Вберегли людей від смертельної небезпеки: вибухотехніки поліції Чернігівщини знешкодили бойові частини ворожих ударних безпілотників 10:45

Співробітники управління вибухотехнічної служби поліції Чернігівщини вкотре успішно відпрацювали виклики за фактами виявлення нерозірваних бойових частин ворожих ударних безпілотників, збитих Силами оборони України у Чернігівській області.

«єВідновлення» на Чернігівщині: комісії громад дистанційно обстежили близько 70 зруйнованих осель на територіях активних бойових дії 10:23

Днями на брифінгу у медіацентрі ОВА йшла мова про поточні результати програми «єВідновлення» на Чернігівщині.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини