Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 26 вересня, 22:51:25

Смачні рецепти вихідного дня: парфе від класичного до "ледачого"

23.08.2020   14:00Агенцiя

Десерт парфе понад сотню років тому придумали французи. Готували ці дивовижні ласощі зі збитих з ваніллю і цукром вершків, які розкладали по металевих формах і заморожували. Щоб урізноманітнити смак десерту, в нього додавали ром, каву, тертий шоколад, какао, фруктове пюре. Серед інгредієнтів парфе, улюбленого американцями, — морозиво, сир. Такий ніжний фруктовий десерт довго не тане.

Парфе: класичний рецепт

Щоб фруктове парфе вийшло щільним і ніжним, роблячи його, необхідно використовувати якісний сир. Відмінним вибором буде, наприклад, маскарпоне.

Інгредієнти

  • 250 г маскарпоне;
  • 250 г вершків;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. ваніліну;
  • сироп, фрукти, ягоди — на смак.

Час приготування — 30 хвилин.

Кількість порцій — 3–4.

Покрокова інструкція

  1. Дістаньте з холодильника сир маскарпоне. Він має нагрітися до кімнатної температури.
  2. У глибоку миску покладіть і розмішайте блендером сир, ванілін, цукор.
  3. Вилийте в чашу міксера вершки та збийте їх до пишності.
  4. З’єднайте вершки з сирною масою, ретельно вимішайте всі інгредієнти.
  5. Додайте до основи страви сироп, фрукти, ягоди (до речі, можна обійтись і без цих інгредієнтів). Знову все вимішайте.
  6. Розкладіть фруктове парфе по низьких склянках або десертних вазочках.
  7. Поставте ласощі на 15 хвилин у холодильник.

Щоб у вас вийшло еталонне фруктове парфе, використовуйте для його приготування тільки свіжі та якісні продукти. Саме такі ви завжди можете придбати в торговельних центрах мережі магазинів METRO.

Фруктове парфе з йогуртом

Запропонуйте гостям вашого кафе чи ресторану приготоване на йогуртовій основі фруктове парфе з полуницею. Завдяки останньому інгредієнту десерт набуває зовсім іншого смакового «звучання».

Використання йогурту захистить вас від небезпеки зіпсувати парфе на фінальному етапі: коли ягоди з’єднують із вершками, останні можуть згорнутися. Полуницю можна замінити малиною. Такий фруктовий десерт теж вийде неймовірно смачним. Більш того, малинове парфе з легкістю стане хітом літнього меню вашого кафе чи ресторану.

retsept-parfe-vid-etalonnogo-ledachogo

Інгредієнти

  • 500 мл натурального йогурту без цукру;
  • 400 г полуниці;
  • 200 мл вершків (жирність — 33%);
  • 150 г цукрової пудри;
  • 5 персиків;
  • 2 см кореня імбиру.

Час приготування — 45 хвилин (ще 6 годин знадобиться на те, щоб десерт замерз у морозилці).

Кількість порцій — 12.

Покрокова інструкція

  1. Візьміть 4 персики, помийте їх. Розріжте кожен фрукт навпіл, видаліть кісточки.
  2. Ложкою виберіть м’які серединки плодів, складіть цю масу в миску.
  3. Поставте в холодильник тверді половинки фруктів.
  4. П’ятий персик помийте, видаліть шкірку, кісточку. Покладіть фрукт у блендер разом із м’якоттю решти персиків, подрібніть.
  5. Почистьте корінь імбиру. Натріть його на дрібній тертушці, додайте до подрібнених персиків. Вимішайте фруктово-імбирну масу в мисці.
  6. Помийте полуницю, видаліть із неї черешки.
  7. Подрібніть ягоди в блендері. Вони мають перетворитися на однорідне пюре. Вилийте подрібнену полуничну масу в миску.
  8. Влийте в міксер вершки. Додайте до них цукрову пудру, збийте.
  9. Влийте у вершки йогурт, розмішайте основу майбутнього парфе.
  10. Введіть в отриману масу полуничне пюре.
  11. У велику миску влийте суміш перерахованих вище продуктів. Додайте в цю масу персикове пюре. Злегка розмішайте основу майбутнього десерту, щоб у ній залишилися «мармурові» розводи.
  12. Приберіть миску з фруктово-йогуртовою масою в морозилку мінімум на 6 годин.
  13. Дістаньте з холодильника половинки персиків. Розкладіть їх по тарілках.
  14. Зверху на персики викладіть застигле фруктове парфе.
  15. Прикрасьте десерт ягодами.

Яблучне парфе

Запропонуйте гостям фруктове парфе з яблуками. Здивуйте їх красивим подаванням, виклавши складові страви шарами у високій прозорій склянці.

retsept-parfe-vid-etalonnogo-ledachogo

Інгредієнти

  • 3 яблука;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 ст. цукру;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ст. вершків (жирність — 33%);
  • 150 г жирного сиру;
  • щіпка меленого імбиру;
  • мелені волоські горіхи для прикрашання.

Час приготування — 40 хвилин (врахуйте лише, що годину яблучна основа цього фруктового десерту має провести в холодильнику).

Кількість порцій — 1.

Покрокова інструкція

  1. Яблука помити, почистити, видалити серцевину. Від одного з фруктів відрізати 2 пластини, відкласти.
  2. Подрібнити решту яблук і скласти в каструлю.
  3. Влити в ємність трохи води. Поставити каструлю на вогонь, відварити яблука. Розім’яти шматочки фруктів до стану пюре.
  4. Коли яблучна маса охолоне, додати в неї 2 ст. л. (або більше, якщо будете використовувати кислі плоди) цукру, імбир. Розмішати пюре, поставити в холодильник на годину.
  5. До сиру додати цукрову пудру. Перемішати з’єднані інгредієнти в блендері до утворення однорідної маси.
  6. У міксер влити вершки, додати лимонний сік, збити. Маса має стати густою.
  7. Додати вершки в сир. Перемішати ці інгредієнти.
  8. У високі склянки шарами викласти сир і яблучне пюре.
  9. Зверху фруктове парфе посипати меленими волоськими горіхами.
  10. У маленьку каструльку влити трохи води, висипати залишки цукру.
  11. Поставити ємність на вогонь. Розмішувати цукор, доки він не розплавиться.
  12. Занурити в карамель 2 пластини яблук, прикрасити ними фруктове парфе.

Сирне парфе з бананами

Простий рецепт для тих, хто хоче поласувати смачним фруктовим десертом, не витративши на його приготування багато часу. Бананове парфе роблять за лічені хвилини, а задоволення, яке воно вам подарує, не описати ніякими словами.

retsept-parfe-vid-etalonnogo-ledachogo

Інгредієнти

  • 3 банани;
  • 300 г сиру (жирність — 9%);
  • 200 г сметани (жирність — 20%);
  • 70 г цукру;
  • 1 ч. л. кориці.

Час приготування — 10 хвилин (ще пів години фруктове парфе має провести в морозилці).

Кількість порцій — 2.

Покрокова інструкція

  1. У блендер покладіть сир, корицю, сметану, цукор. Перемішайте всі інгредієнти.
  2. Почистьте банани. За допомогою виделки подрібніть їх на пюре.
  3. Додайте бананову масу до сирної, перемішайте.
  4. Розкладіть фруктове парфе в склянки та поставте в морозилку на пів години.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Виявлено 85 нових випадків COVID-19

Виявлено 85 нових випадків COVID-19 17:38

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 26 вересня в області зафіксовано 85 нових випадків COVID-19.

Відбулась презентація книги

Відбулась презентація книги "Волонтерські щоденники" 14:57

Вперше в Україні, в Чернігові, в приміщенні Чернігівського обласного молодіжного центру відбулась презентація книги Євгена Зінича «Волонтерські щоденники».

До Дня машинобудівника. СТАТИСТИКА

До Дня машинобудівника. СТАТИСТИКА 14:03

На підприємствах машинобудування зайнято понад 3 тис. осіб, що становить 10% від усіх зайнятих у промисловості області.

"Майська ніч" знову на чернігівській сцені 13:56

Для Чернігівського театру здавна стало доброю традицією у кожному театральному сезоні представляти глядачеві нову виставу за творами класиків вітчизняної драматургії.

Тренуємось заповнювати бюлетень. ВІДЕО 13:35

Громадянська мережа ОПОРА.