Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 5 березня, 21:56:15

Смачні рецепти вихідного дня: оладки з цукіні

19.07.2020   19:12Агенцiя

У розпал літа страви з овочів і фруктів становлять основу нашого раціону. Також у цей період кулінарні шедеври зі свіжих і термічно оброблених дарів природи стають хітами багатьох ресторанних меню. Пропонуємо приготувати нескладні, але дуже смачні овочеві оладки: цукіні — головний «герой» цієї добірки рецептів.

Не тільки смачний і корисний

Чи знаєте ви, чим відрізняється згаданий овоч від більш поширеного і звичного кабачка? Помиляються ті, хто вважають, що лише кольором і формою.

У цукіні більш тонка шкірка, яку для приготування різноманітних страв можна не видаляти. У темно-зеленому плоді менше рідини, ніж у його салатовому «побратимі». Це скорочує кулінарний процес, оскільки, готуючи кабачки, доводиться чекати, поки з них вийде зайва волога.

Дивно, але факт: у цукіні менше калорій, ніж у їхніх «родичів» салатового кольору, а вітаміну С значно більше. Ще один плюс темно-зелених овочів — у них дрібне, практично непомітне, насіння, яке не потрібно видаляти. З кабачками ж (особливо переспілими або пізніми) у цьому плані доводиться повозитися.

Із цукіні можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Багато з них підійдуть вегетаріанцям і тим, хто намагається правильно харчуватися.oladky-z-tsukini-retsept-chudovoyi-litnoyi-stravy

Сирні оладки з цукіні

Поєднання пікантної вершкової ніжності з овочевою м’якоттю настільки вдале, що не потребує особливих кухарських хитрощів. Тому приготувати чудові оладки з цукіні з сиром зможе навіть кулінар-початківець.

Отже, перед вами базова покрокова інструкція. Такі оладки з цукіні готують швидко і просто. Водночас така страва здатна прикрасити не тільки домашній стіл, але й ресторанне меню. Одна з головних фішок сирних оладок із цукіні — екстравагантна подача.

Інгредієнти

  • 300 г цукіні;
  • 100 г моцарели або твердого витриманого сиру типу жовтого чедер або пармезану;
  • 70 г пшеничного борошна вищого ґатунку (половину можна замінити цільнозерновим або рисовим);
  • рослинна олія для смаження;
  • 1 велике куряче яйце або 2 дрібних;
  • кілька гілочок свіжої м’яти;
  • свіжа зелень — петрушка, кріп, базилік, кінза;
  • 3 ч. л. червоної ікри;
  • жирна сметана;
  • сіль, чорний перець — за смаком.

Кількість порцій — 3.

Час приготування — 30 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Ретельно миємо цукіні, видаляємо ніжку. Натираємо овоч на крупній тертці (у жодному разі не на дрібній — буде каша!), солимо, залишаємо на 10 хвилин.
  2. Хоча цукіні і менш водянисті, ніж кабачки, все ж видаляємо рідину з подрібненої маси.
  3. Додаємо в основу оладок яйця, борошно, сіль і перець, ретельно вимішуємо.
  4. Вводимо в овочеву масу натертий на дрібній тертці сир. Перемішуємо всі інгредієнти.oladky-z-tsukini-retsept-chudovoyi-litnoyi-stravy
  1. Зелень рубаємо ножем, з’єднуємо з тістом.
  2. На сковороді з товстим дном добре розігріваємо достатню кількість рослинного масла.
  3. Смажимо оладки, викладаючи сирно-овочеву масу ложкою на сковорідку. Якщо кулінарні вироби з цукіні погано перевертаються і розпадаються, додаємо в тісто трохи борошна.
  4. Подаємо страву, прикрасивши її гілочками свіжої зелені, червоною ікрою і сметаною.

Лайфхак: професійні кухарі іноді ставлять оладки на 5 хвилин у духовку, розігріту до 180 °C. Так ця страва стає ще ніжнішою.

За вищевикладеним рецептом готують і млинці з цукіні з сиром фета. Останній можна замінити на кисломолочний сир, рікоту. Експериментуючи з різними видами сиру, особливу увагу звертайте на кількість використовуваної солі і консистенцію тіста — воно не має бути занадто рідким.

Млинці з цукіні пісні

Багато господинь не вірять, що цю страву можна приготувати без яєць. Ми готові розвіяти цей стереотип! Адже, погодьтеся, було б несправедливо, якби вегетаріанці не могли потішити себе такою смачною літньою їжею.

Приготування пісних оладок із цукіні передбачає використання горохової муки. Щоб її зробити, подрібніть сушений горох або нут у кавомолці. Згадане борошно можна замінити рисовим, але в такому разі смак страви буде іншим.

Інгредієнти

  • 3 середніх молодих цукіні;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець — за смаком;
  • 4 ст. л. (без гірки) горохової муки;
  • приблизно150 г пшеничного борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • сметана, зелень і мелена паприка, щоб зробити соус.

Кількість порцій — 4.

Час приготування — 35 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Щоб зробити пісні оладки з кабачків (цукіні), передусім миємо, натираємо, солимо основу страви, залишаємо хвилин на 10, щоб з подрібненої маси виділився сік.
  2. Ретельно віджимаємо зайву рідину.
  3. Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю. Смажимо її на сковороді до золотистого кольору. Для яскравості смаку в овочеву масу можна ввести дрібку цукру і мускатного горіха.
  4. Третину цибулі і пропущений через прес часник додаємо до подрібнених цукіні, всипаємо борошно, сіль і перець.
  5. Залишаємо тісто на 10 хвилин і переходимо до приготування соусу. Подрібнюємо зелень, змішуємо її зі сметаною, паприкою. На бажання в соус можна додати трохи свіжого або гранульованого часнику.
  6. На сковороді з рослинною олією обсмажуємо оладки до рум’яності, подаємо зі смаженою цибулею і сметанним соусом.

Як приготувати млинці з цукіні з мясом

Було б несправедливо залишити без рецепта і тих, хто не уявляє свій раціон без м’яса. Пропонуємо покрокову інструкцію, дотримуючись якої ви приготуєте страву, здатну прикрасити навіть святковий стіл.

Також м’ясні оладки з цукіні можуть стати основою для закусочного торта. Для цього потрібно промазати готові вироби сметаною або майонезом, додати скибочки помідора і свіжу зелень.

Отже, робимо оладки з цукіні з фаршем із курки або індички. М’ясо рекомендуємо купувати в торгових центрах мережі METRO і готувати фарш самостійно за допомогою блендера або м’ясорубки.

Інгредієнти

  • 300 г фаршу з курячої грудки, індичого філе або стегенець (оладки вийдуть смачнішими, якщо ви змішаєте різне м’ясо);
  • 2 середніх цукіні;
  • 100 г твердого сиру з пікантним смаком;
  • 2 цибулини;
  • 150 мл нежирного молока;
  • 200 г пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • ½ ч. л. розпушувача;
  • сіль, перець — за смаком;
  • соняшникова олія для смаження.

Кількість порцій — 5.

 

Час приготування — 45 хвилин.

oladky-z-tsukini-retsept-chudovoyi-litnoyi-stravy

Покрокова інструкція

  1. Щоб зробити пісні оладки з кабачків (цукіні), передусім миємо, натираємо, солимо основу страви, залишаємо хвилин на 10, щоб з подрібненої маси виділився сік.
  2. Ретельно віджимаємо зайву рідину.
  3. Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю. Смажимо її на сковороді до золотистого кольору. Для яскравості смаку в овочеву масу можна ввести дрібку цукру і мускатного горіха.
  4. Третину цибулі і пропущений через прес часник додаємо до подрібнених цукіні, всипаємо борошно, сіль і перець.
  5. Залишаємо тісто на 10 хвилин і переходимо до приготування соусу. Подрібнюємо зелень, змішуємо її зі сметаною, паприкою. На бажання в соус можна додати трохи свіжого або гранульованого часнику.
  6. На сковороді з рослинною олією обсмажуємо оладки до рум’яності, подаємо зі смаженою цибулею і сметанним соусом.

Як приготувати млинці з цукіні з м’ясом

Було б несправедливо залишити без рецепта і тих, хто не уявляє свій раціон без м’яса. Пропонуємо покрокову інструкцію, дотримуючись якої ви приготуєте страву, здатну прикрасити навіть святковий стіл.

Також м’ясні оладки з цукіні можуть стати основою для закусочного торта. Для цього потрібно промазати готові вироби сметаною або майонезом, додати скибочки помідора і свіжу зелень.

Отже, робимо оладки з цукіні з фаршем із курки або індички. М’ясо рекомендуємо купувати в торгових центрах мережі METRO і готувати фарш самостійно за допомогою блендера або м’ясорубки.

Інгредієнти

  • 300 г фаршу з курячої грудки, індичого філе або стегенець (оладки вийдуть смачнішими, якщо ви змішаєте різне м’ясо);
  • 2 середніх цукіні;
  • 100 г твердого сиру з пікантним смаком;
  • 2 цибулини;
  • 150 мл нежирного молока;
  • 200 г пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • ½ ч. л. розпушувача;
  • сіль, перець — за смаком;
  • соняшникова олія для смаження.

Кількість порцій — 5.

Час приготування — 45 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Максимально подрібнюємо цибулю, обсмажуємо з фаршем на сковороді з мінімальною кількістю рослинної олії. Перекладаємо суміш у миску, даємо охолонути.
  2. Тремо цукіні, одразу ж вливаємо в овочеву масу молоко, додаємо яйце, сіль, перець, перемішуємо.
  3. З’єднуємо майбутнє тісто з борошном і розпушувачем.
  4. Додаємо в овочеву основу обсмажений з цибулею фарш і натертий на дрібній тертці сир. Консистенція тіста виходить досить рідкою, так що на бажання можна в нього додати трохи борошна.
  5. На розпеченій сковороді з олією смажимо круглі оладки.
  6. Подаємо страву зі сметаною або томатним соусом. Чудовим доповненням до м’ясних оладок із цукіні буде салат із руколи або латуку з помідорами і огірками.

Смачного!

джерело

Останні новини Чернігівщини

Виявлено 137 нових випадків COVID-19

Виявлено 137 нових випадків COVID-19 18:30

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 5 березня в області зафіксовано 137 нових випадків COVID-19.

Оновлена фотодокументальна виставка

Оновлена фотодокументальна виставка "Чернігівські шляхи Т.Г. Шевченка" - на вебсайті Державного архіву області 14:27

Напередодні дня народження Тараса Шевченка Державний архів Чернігівської області підготував до експонування оновлену фотодокументальну виставку «Чернігівські шляхи Т.Г. Шевченка». До неї увійшло більше 30 документів, які хронологічно охопили період 1844 – 2006 років.

Судові охоронці підсумували результати роботи за лютий

Судові охоронці підсумували результати роботи за лютий 13:45

4 березня в Територіальному управлінні Служби судової охорони у Чернігівській області провели нараду щодо підведення підсумків службової діяльності в лютому.

Городнянська міська лікарня отримала авто

Городнянська міська лікарня отримала авто 13:33

Вантажопасажирський УАЗ став помічником Городнянської міської лікарні.

Заробітна плата в області в січні 2021 року. ДОВІДКА

Заробітна плата в області в січні 2021 року. ДОВІДКА 13:24

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій Чернігівської області в січні 2021 року становила 9877 грн. Це в 1,6 рази вище мінімальної заробітної плати (6000 грн) та на 16,5% – ніж рік тому.