5 кавових коктейлів для спекотного літа
Жоден пристойний кавоман не зможе обійтися без улюбленого напою навіть у найспекотніші дні літа. Але варити звичайну кави необов’язково — можна зробити кавовий коктейль!
Не біда, якщо у вас немає міксера або шейкера: звичайна виделка відмінно впорається з завданням. Професіонали рекомендують класти не менше третини ємності льоду.
Класичний холодний фраппе
Інгредієнти:
подвійний еспресо
1/3 келиха льоду
100 мл молока
цукровий або шоколадний сироп
шоколадна крихта, зернятка кави
Приготування:
Наколоти крижані кубики за допомогою блендера. Можна покласти лід в рушник і розчавити його за допомогою качалки.
Насипаємо крихту льоду в келих.
Еспресо в окремому посуді змішуємо з цукровим сиропом і молоком за допомогою шейкера або виделки.
Переливаємо фраппе в келих з льодом.
Прикрашаємо шоколадною крихтою і кавовими зернами.
Шоколадно–м’ятне задоволення
Інгредієнти:
150 мл свіжозвареної кави
100 г гіркого шоколаду
м’ятний сироп або лікер
вершкове морозиво
Приготування:
На невеликому вогні у процідженій каві розчиняємо шоколад.
Трохи охолоджуємо суміш і додаємо сироп.
Збиваємо за допомогою блендера.
Колем лід і кладемо його в келих.
Переливаємо напій в келих з льодом.
Кладемо в келих морозиво.
Прикрашаємо шоколадною крихтою.
Бананова кава для ласунів
Інгредієнти:
350 мл міцної кави
100 г морозива
1 банан
щіпка кориці
щіпка тертого шоколаду
Приготування:
Варимо каву, проціджуємо і трохи охолоджуємо, додаємо морозиво.
З банана робимо пюре, кладемо в каву з морозивом і збиваємо блендером.
У келих кладемо лід і переливаємо в нього напій.
Посипаємо корицею і шоколадом.
Апельсиновий вибух
Інгредієнти:
200 мл свіжозвареної кави
2 апельсина
цукрова пудра
збиті вершки, крихти печива, горішки
Приготування:
Знімаємо цедру з апельсинів і вичавлюємо сік.
Цедру кладемо у сотейник, наливаємо склянку води і кладемо цукрову пудру. Кип’ятити на маленькому вогні близько 5 хвилин. Отриманий сироп проціджуємо і охолоджуємо.
Каву охолоджуємо і змішуємо з апельсиновим соком і сиропом. Перемішуємо виделкою.
Переливаємо в келих з льодом, додаємо збиті вершки і прикрашаємо крихтою печива і горіхами.
Літній кавовий смузі
Інгредієнти:
200 мл еспрессо
1 банан
150 мл йогурту
щіпка кориці
1 ч. л. какао–порошку
жменя свіжих ягід
збиті вершки, шоколадний сироп, пелюстки мигдалю
Приготування:
Варимо каву і охолоджуємо.
Колемо лід і кладемо його в склянку.
Йогурт, банан, ягоди, каву, какао, корицю збиваємо блендером до однорідності.
Переливаємо в склянку.
Прикрашаємо вершками, сиропом і пелюстками мигдалю.
Останні новини Чернігівщини
До 150-річчя Лесі Українки. ВІДЕО 09:38
До ювілею великої української поетки, який відзначатиметься 25 лютого, Чернігівський обласний філармонійний центр підготував відеопроєкт «Impromptu», або «Когда цветет никотиана».

Обстановка на кордоні. Офіційно 09:28
Протягом минулої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою.

Відбулося підсумкове засідання Громадської ради при Чернігівській ОДА 09:22
24 лютого в приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації під головуванням Ігоря Москаленка відбулося підсумкове засідання громадської ради при Чернігівській ОДА.

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу 08:52
Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 24 лютого по 8:00 25 лютого 2021 року.

8147 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні 08:44
Захворіли 483 дитини та 301 медпрацівник.