Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:46:00

10 червня - Міжнародний день братів і сестер

10.06.2020   07:43Агенцiя

Покликане продовжити славну традицію вшанування сімейних і родинних зв’язків, зміцнюючи відносини між близькими людьми, якими і є по відношенню один до одного брати і сестри.

календар

календар

Треба сказати, що сама по собі традиція вшанування кровної близькості брата і сестри, теплих відносин між ними протягом усього життя існувала у багатьох народів.

Наприклад, в Індії і сьогодні є відповідне національне свято – Ракша-бандхана, яке відзначається в другій половині літа і супроводжується ритуалами.

Традиція відзначати День братів і сестер 10 квітня прийшла із США, його англійська назва - Siblings Day (National Siblings Day).

Ідея заснування нового свята належить Клаудії Еварт, яка втратила своїх рідних брата й сестру в ранньому віці. В пам'ять про них Клаудія вирішила організувати проведення свята, а в якості дати обрала 10 квітня - День народження її сестри.

Вперше він був відзначений в 1998 році і став швидко набирати популярність спочатку в США, а потім отримав поширення і в інших країнах, наприклад, Британії, Австралії, Японії, Новій Зеландії, Канаді, Швеції та інших.

Є відмінності від індійського свята - в Індії ритуал проводиться між двома близькими людьми. У США і в інших країнах світу, які приєдналися до святкування, кількість братів і сестер не має значення. Всі вони є повноправними учасниками, вручающими та приймають подарунки і привітання.

Головна ідея свята полягає в підтримці добросердих відносин, згуртуванні сім'ї. Тому громадські організації та активісти проводять в цей день майстер-класи, виставки, концерти та інші святкові заходи, влаштовують акції, фестивалі.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.