Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 16 серпня, 00:00:50

Смачні рецепти вихідного дня: "троянди" із творожного тіста

26.01.2020   15:53Агенцiя

Печиво, про яке йтиметься далі готується просто, але вимагає трохи більше зусиль ніж звичайно. Тут доведеться мати справу із безейним кремом. Але результат того вартий: ніжне сирне тісто, яке огортає безе. І все це нагадує троянду.

Ингредиенты: 2,5 стакана муки (около 350 г), 2 яйца, 400 г творога (2 пачки), 1 стакан сахара, 200 г сливочного масла (+ пара ложек для смазывания пекарской бумаги), 1 пакетик ванильного сахара (или ванилин на кончике ножа), 0,5 ч.л. соды

Отделяем желтки от белков (понадобятся и желтки и белки отдельно).

Замешиваем тесто.

Сливочное масло должно быть мягким, комнатной температуры, для этого его заранее нужно достать из холодильника, минимум за час до начала приготовления. Соединяем весь творог, всю муку (2 с половиной стакана), 2 желтка, все масло (200 г), 0,5 ч.л. соды и хорошенько перемешиваем.

Должно получится хорошо вымешанное тесто. Тесто будет мягкое и влажное, липкое, но мы поставим его в холодильник и за счет сливочного масла оно застынет и станет удобным для раскатки.

Накрыть творожное тесто пленкой или одноразовым пакетом и отправить в холодильник на 1 час.
Включаем нагреваться плиту на 180 С.

Готовим крем. В белки добавляем 1 стакан сахара и ваниль.
Взбиваем миксером или венчиком до побеления и загустения смеси ( около 10 минут постоянного взбивания).

Застилаем противень пекарской бумагой и смазываем ее сливочным маслом.

Тесто делим на 3 части.

Из одной части скатываем толстенькую колбаску.

Хорошенько присыпаем стол мукой. Раскатываем ее в прямоугольный овал. Толщина теста должна быть примерно 0,5см.
Распределяем белковый крем равномерным не толстым слоем, оставляя без крема примерно 2 см от края вдоль всего теста.

Осторожно поддевая пальцами, скатываем тесто рулетом.

Нарезаем рулет кусочками примерно в 1 -1,5 см. Будет немного выдавливаться белковый крем, но это не страшно.

Укладываем печенье на противень, торцами вниз на расстоянии 2 см друг от друга.
Пока расставляете кусочки, они будут мяться, крем подтекать, но при выпечке выровняются и получатся аккуратные розочки.

Выпекаем печенье 20-25 минут в хорошо разогретой духовке при 170-180 градусах до зарумянивания.
Горячее печенье легко снимается с бумаги.

Остудить и подавать.
Приятного аппетита!

Останні новини Чернігівщини

З державного бюджету упереджено стягнення понад 1 мільйона гривень

З державного бюджету упереджено стягнення понад 1 мільйона гривень 14:53

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на недопущення порушення інтересів держави у ході розгляду судами справ за позовами інших осіб.

Поліція затримала водія, який напідпитку збив двох дівчат і втік

Поліція затримала водія, який напідпитку збив двох дівчат і втік 14:48

Співробітники Прилуцького відділу поліції затримали чоловіка, який сів п'яним за кермо Форда, збив на пішохідному переході двох дівчат 20-ти років та ще й намагався втекти разом зі своїм пасажиром.

Чернігів: на перехресті Доценка/Космонавтів з 17 серпня - дорожні роботи з перекриттям руху автотранспорту

Чернігів: на перехресті Доценка/Космонавтів з 17 серпня - дорожні роботи з перекриттям руху автотранспорту 14:42

У Чернігові з 8.00 год. 17 серпня по 22.00 год. 4 вересня на перехресті вул.Доценка та вул.Космонавтів проводитимуть комплекс ремонтних робіт. На цій ділянці відповідно до проєктного рішення облаштовуватимуть, зокрема, круговий рух автотранспорту.

Зафіксовано 20 нових випадків захворювання COVID-19

Зафіксовано 20 нових випадків захворювання COVID-19 14:40

За інформацією Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 11 годину суботи 15 серпня в області виявлено 20 нових випадків COVID-19.

“Jazz-Куліса vol.XIV” – повтор на прохання глядачів

“Jazz-Куліса vol.XIV” – повтор на прохання глядачів 11:39

14 серпня джаз-бенд “BissQuit” і Анастасія Міляєва знову представили глядачам проєкт “Jazz-Куліса vol.XIV”.