Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 1 березня, 09:54:12

Смачні рецепти вихідного дня: "троянди" із творожного тіста

26.01.2020   15:53Агенцiя

Печиво, про яке йтиметься далі готується просто, але вимагає трохи більше зусиль ніж звичайно. Тут доведеться мати справу із безейним кремом. Але результат того вартий: ніжне сирне тісто, яке огортає безе. І все це нагадує троянду.

Ингредиенты: 2,5 стакана муки (около 350 г), 2 яйца, 400 г творога (2 пачки), 1 стакан сахара, 200 г сливочного масла (+ пара ложек для смазывания пекарской бумаги), 1 пакетик ванильного сахара (или ванилин на кончике ножа), 0,5 ч.л. соды

Отделяем желтки от белков (понадобятся и желтки и белки отдельно).

Замешиваем тесто.

Сливочное масло должно быть мягким, комнатной температуры, для этого его заранее нужно достать из холодильника, минимум за час до начала приготовления. Соединяем весь творог, всю муку (2 с половиной стакана), 2 желтка, все масло (200 г), 0,5 ч.л. соды и хорошенько перемешиваем.

Должно получится хорошо вымешанное тесто. Тесто будет мягкое и влажное, липкое, но мы поставим его в холодильник и за счет сливочного масла оно застынет и станет удобным для раскатки.

Накрыть творожное тесто пленкой или одноразовым пакетом и отправить в холодильник на 1 час.
Включаем нагреваться плиту на 180 С.

Готовим крем. В белки добавляем 1 стакан сахара и ваниль.
Взбиваем миксером или венчиком до побеления и загустения смеси ( около 10 минут постоянного взбивания).

Застилаем противень пекарской бумагой и смазываем ее сливочным маслом.

Тесто делим на 3 части.

Из одной части скатываем толстенькую колбаску.

Хорошенько присыпаем стол мукой. Раскатываем ее в прямоугольный овал. Толщина теста должна быть примерно 0,5см.
Распределяем белковый крем равномерным не толстым слоем, оставляя без крема примерно 2 см от края вдоль всего теста.

Осторожно поддевая пальцами, скатываем тесто рулетом.

Нарезаем рулет кусочками примерно в 1 -1,5 см. Будет немного выдавливаться белковый крем, но это не страшно.

Укладываем печенье на противень, торцами вниз на расстоянии 2 см друг от друга.
Пока расставляете кусочки, они будут мяться, крем подтекать, но при выпечке выровняются и получатся аккуратные розочки.

Выпекаем печенье 20-25 минут в хорошо разогретой духовке при 170-180 градусах до зарумянивания.
Горячее печенье легко снимается с бумаги.

Остудить и подавать.
Приятного аппетита!

Останні новини Чернігівщини

Весна дарує нам оновлення: нові почуття, нові сподівання, нові виклики

Весна дарує нам оновлення: нові почуття, нові сподівання, нові виклики 09:49

Для артистів — це і нові зустрічі з глядачами. А запросити своїх шанувальників до весни — це і особлива відповідальність.

У Чернігові згадали про його визволення разом із столицею 103 роки тому

У Чернігові згадали про його визволення разом із столицею 103 роки тому 09:40

26 лютого у Чернігівському обласному молодіжному центрі проведено просвітницький захід — гутірку в прямому ефірі до славетної дати 1 березня 1918 року — визволення Києва й Чернігова від російського червоного агресора.

Поліцейський постане перед судом за збут особливо небезпечного наркотичного засобу

Поліцейський постане перед судом за збут особливо небезпечного наркотичного засобу 09:33

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього поліцейського.

Архієрейське богослужіння в Михайлівському храмі м. Бобровиця

Архієрейське богослужіння в Михайлівському храмі м. Бобровиця 08:34

28 лютого у Неділю про блудного сина, у храмі Архістратига Божого Михаїла м. Бобровиця було звершено Божественну літургію.

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу 08:26

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 28 лютого по 8:00 1 березня 2021 року.