Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:08:43

23 січня - День ручного письма (День почерку)

23.01.2020   07:58Агенцiя

Зростаюча з кожним роком популярність комп’ютерів, електронної пошти та електронних блокнотів, СМС, наборів стікерів з надрукованими фразами-підказками та інших засобів швидкого спілкування поступово відводить сучасної людини від можливості висловити …

Зростаюча з кожним роком популярність комп’ютерів, електронної пошти та електронних блокнотів, СМС, наборів стікерів з надрукованими фразами-підказками та інших засобів швидкого спілкування поступово відводить сучасної людини від можливості висловити свої думки, написавши їх власноруч. Можливо, в недалекому майбутньому лист або листівка, написані “від руки”, стануть бажаним придбанням.

Сьогодні у світі відзначається День почерку або, кажучи більш елегантно, День ручного письма (Національний день рукописного введення), який засновано з метою нагадати всім нам про унікальність ручного письма, про необхідність практикуватися в ньому, про неповторність почерку кожної людини.

Ініціатором Дня стала Асоціація виробників письмового приладдя (пишучий інструмент асоціації виробників, WIMA), яка і проголосила датою “рукописного” свята 23 січня. Цікаво, що 23 січня народився один з відомих американських державних діячів – Джон Хенкок (John Hancock, 23 січня 1737 – 8 жовтня 1793), який першим поставив свій підпис під Декларацією Незалежності. Підпис Хенкока була великою і розмашисто, що і додало авторитету її автору.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини