Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:57:31

28 листопада - День подяки

28.11.2019   07:10Агенцiя

День подяки Богу за Його щедрі дари в США - четвертий четвер листопада

Святкування Дня подяки відбувається в четвертий четвер листопада в США і в другий понеділок жовтня в Канаді. Це державне свято в США і Канаді. Традиційно на День подяки запікають індичку, проводять сімейний вечір з молитвою.

Історія свята.

У четвертий четвер листопада в США відзначають День подяки, один з самих популярних і старих християнських свят в країні. Свято День подяки вперше було відзначено в 1621 році англійськими колоністами, що жили в Плімутській колонії.
Історія свідчить, що після гарного врожаю, один з батьків-пілігримів і засновників поселень на території сучасного Массачусетса (США), а потім її губернатор - Вільям Бредфорд, вирішив провести восени того ж року особливе свято - День подяки Господу за урожай і допомогу індіанців. Після здобуття незалежності в США - Джорж Вашингтон (перший Президент країни) запропонував щорічно відзначати День подяки як загальне національне свято. Поточна дата святкування встановлена на підставі прийнятого в 1941 році Конгресом США білля, який був підписаний 26 грудня того ж року чинним тоді Президентом Рузвельтом.

З Днем подяки пов’язана низка традицій, які американці свято бережуть і дотримують. Усі члени сім’ї обов’язково повинні сходити до Церкви, а після служби зібратися за святковим столом, на якому неодмінно буде фарширована індичка з журавлинним сиропом і великий солодкий гарбузовий пиріг - кулінарний символ цього свята. Ще один атрибут свята - костюмовані паради і веселощі.

Парад не залишає його учасників і спостерігачів без яскравих вражень, а часто сам виступає в якості своєрідної пам’ятки. Наприклад, знаменитий парад в Нью-Йорку, де хода відбувається від Центрального парку до універмагу на 34-й вулиці (Манхеттен), де і розташовується знаменитий Macy’s. До речі він і виступає основним спонсором цього параду.

Веселий настрій посилюється, особливо якщо врахувати, що на наступний день, в п’ятницю, стартують гігантські передріздвяні розпродажі і настає та сама - Чорна п’ятниця.

Для багатьох вихідців з колишнього СРСР це свято стало рідним. А в ХХ столітті День подяки отримав нову традицію: у цей день грають в американський футбол. Це офіційне державне свято і в США і в Канаді.

У Канаді свято традиційно проводять у другий понеділок жовтня. Канадці готують яблучний пиріг і пельмені з начинкою з індички.

Об’єднуючим фактором свята є молитва подяки Богу за Його щедрі дари.

В 2019 році День подяки припадає на 28 листопада.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини