Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:27:40

25 жовтня - Всесвітній день макаронів

25.10.2019   07:29Агенцiя

Вчені переглянули свої твердження про шкідливість макаронів і зараз називають їх не тільки поживною, але і здоровою їжею.

Всесвітній день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в 1995р, відзначається щорічно 25 жовтня.

У різних країнах проводяться акції та заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування.

Уявіть собі тарілку з гарячими, тільки що приготованими спагетті в густому томатному соусі, приправленими шматочками підсмаженої копченої ковбаски, чорними оливками та грибами, або смачні Феттучіні з курчам в білому вершковому часниковому соусі. Якщо ця картина не залишила вас байдужим, то кожен рік 25 жовтня ви можете приєднуватися до святкування Всесвітнього дня макаронних виробів - дня, присвяченого макаронам всіх видів, любителям макаронів, виробникам макаронів, дискусіям на тему макаронів і т. п. Ну і звичайно, цей день можна розглядати як ще один привід побалувати себе улюбленою стравою. Хоча, хіба для цього потрібен спеціальний привід?

Існує понад 600 видів макаронів, відомих людству, і їх назви описують їх форму. Спагеті («шнури»), вермішель («маленькі черви»), ротіні («спіралі»), фузіллі («мотузки»), тортеллини («маленькі тістечка»), лінгвіні («маленькі язички»), кончільі («раковини»), феттучині («маленькі стрічки»), пенне («пір’я») і капелліні («тонке волосся») - це маленькі ласощі, без яких важко уявити собі сучасну кухню.

Історія всесвітнього дня макаронів...
Хоча винахід макаронів приписують китайцям, не можна заперечувати, що саме італійська паста є сьогодні найпопулярнішим видом макаронних виробів. Тому не дивно, що перий в світі Світовий конгрес макаронних виробів пройшов саме в Італії. Він відбувся 25 жовтня 1995 в Римі. Експерти з усього світу зібралися, щоб обговорити всі переваги цього чудового продукту, роблячи акцент на його культурній та кулінарній значущості. Також, щоб сприяти популяризації макаронів, був заснований Всесвітній день макаронів, який ми в результаті маємо задоволення відзначати щорічно 25 жовтня.

Один з кращих способів відсвяткувати Всесвітній день макаронів - приготувати собі тарілочку улюблених спагетті і насолоджуватися їх чудовим смаком, ароматом та текстурою. Звичайно, можна розділити це задоволення з друзями, влаштувавши макаронну вечірку, обмінюватися рецептами, пробувати нові смаки, винаходити нові соуси. І не переймайтеся занадто через можливе невелике перевантаження вуглеводами. Вчені в останні роки переглянули свої попередні твердження про шкідливість макаронів і зараз називають їх не тільки поживною, але і здоровою їжею.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.