Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 12:57:48

Смачні рецепти вихідного дня: польський пляцок "Пані Валевська"

06.10.2019   18:28Агенцiя

Пляцок – це, звичайно ж, випічка красива. Особливо в розрізі. Зазвичай, складається з декількох шарів. І чим більше шарів, тим ефектніше розріз…

Тісто: борошно – 250 г, розпушувач – 1 ч.л. з гіркою, цукор – 50 г, масло – 100 г (з холодильника), жовток – 3 шт.

Крем: борошно – 1 ст.л., крохмаль – 1 ст.л, молоко – 250 мл, цукор – 50 г, жовток – 1 шт., ванільний цукор – 1 пак., масло – 100 г (кімнатної температури)

Меренга: білки – 4 шт., цукрова пудра – 125 г, крохмаль – 0,5 ст.л.

Крім того: ягоди заморожені (в оригіналі варення) – 225 г, мигдаль (пелюстки) – 60 г.


Рецепт приготування

Борошно (200 г) насипати в миску, нарізати масло. Перетерти все руками. Додати інші інгредієнти: розпушувач, цукор, жовтки.

Замісити тісто, підсипаючи борошно, що залишилося, якщо треба. Якщо у вас тісто розсипається і не замішується в грудку, додайте ложку води.

Форму (20х30 або 25х30) або деко застелити папером так, щоб краю виступали трохи за бортики (це потрібно для того, щоб потім було легше дістати корж).

Тісто розкачати, намотати на качалку і перенести на форму. Розподілити тісто по всій поверхні форми рівномірно.

Будь-які ягоди (в оригіналі варення) розсипати по всій поверхні тіста.

4 білка (один білок залишиться від крему) збити з цукровою пудрою. Додати крохмаль, перемішати.

Викласти меренгу на ягоди. Рівномірно розподілити по всій поверхні. Посипати горіхами (у нас без горіхів).

Пекти при 180 С 40 хвилин. Якщо білки почали підгоряти, накрити їх фольгою.

Варимо крем. У маленьку каструльку з антипригарним покриттям налити молоко, додати цукор, ванілін, жовток, крохмаль, борошно. Перемішати.

Варити на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи. Дати охолонути.

Корж вийняти з духовки, дати охолонути. Охолонувший корж обережно (він дуже м’який і ніжний), за допомогою паперу, вийняти з форми на тацю. Розрізати на 2 частини.

Як крем охолонув, збити вершкове масло і по ложці додавати охолонувший крем, постійно збиваючи.

Промазати кремом половину коржа, зверху накрити другою половиною, трохи притиснути і поставити в холодильник на 2 години (або більше). Потім розрізати на шматочки.

Пісочне тісто, ягоди, меренга, крем, горіхи – все дуже добре поєднується. Вийшло дуже смачно!

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

British American Tobacco зупинила виробництво тютюнової продукції на заводі

British American Tobacco зупинила виробництво тютюнової продукції на заводі "В.А.Т.-Прилуки" 12:57

Компанія звернулася за допомогою до місцевої влади. Генеральний директор "В.А.Т.-Прилуки" Артем Скрипка заявив, що прийняті Верховною Радою поправки до законопроекту №1049 роблять виробництво сигарет нерентабельним.

Обстановка на кордоні. Офіційно

Обстановка на кордоні. Офіційно 11:51

Протягом останньої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою.

Протягом тижня вилучено 78 кг незаконно добутої риби та 19 заборонених знарядь лову, - Чернігівський рибоохоронний патруль

Протягом тижня вилучено 78 кг незаконно добутої риби та 19 заборонених знарядь лову, - Чернігівський рибоохоронний патруль 10:48

У період з 10 по 17 жовтня Чернігівський рибоохоронний патруль задокументував 17 порушень природоохоронного законодавства.

Щодо захворюваності на кір. Офіційно

Щодо захворюваності на кір. Офіційно 10:34

З початку епідемічного підйому захворюваності на кір в області зареєстровано 1196 випадків захворювання (підозри) на кір.

Ніжин: відбулось засідання виконавчого комітету

Ніжин: відбулось засідання виконавчого комітету 10:28

У малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.