Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:56:24

10 простих щоденних звичок, які можуть суттєво покращити життя

15.09.2019   21:02Агенцiя

Життя — це не лише велика мета, до якої ми йдемо. Це, насамперед, дорога в деталях. Щасливим можна бути не лише після того, як виконаєш грандіозний план, а й щодня — якщо правильно ставитися до себе. Ці прості 10 кроків, якщо про них не забувати, допоможуть змінити життя, навчитися насолоджуватися ним завжди, не зважаючи ні на що:

1. Снідати не поспішаючи

Сніданок визначає настрій та самопочуття на весь день. Як би ви не любили спати — спробуйте встати раніше, щоби приготувати смачний сніданок, гарячу каву, і, без поспіху насолодитися сніданком. Подивитися улюблений серіал чи почитати книжку. Посидіти в тиші чи увімкнути музику. Витративши 30 хвилин на такий сніданок, ви отримаєте гарний настрій і тоді весь день піде зовсім в іншому напрямку. Бо коли встаєш із ліжка й одразу біжиш на роботу — задоволення мало.

2. Робити фізичні вправи

Не обов’язково щодня виснажувати себе в спортзалі, якщо ви цього не любите. Достатньо витратити 10 хвилин на зарядку, зробити розтяжку чи почати займатися йогою час від часу. Це потрібно не щоби схуднути чи наростити м’язи, а, щоб отримати заряд енергії та мати сили робити щось протягом дня. Самі перевірте: після ранішньої зарядки сил стає більше, а в голові яснішає.

3. Відпочивати на природі

Сидіти в чотирьох стінах офісу, а потім повертатися в чотири стіни квартири — не найкращий варіант для тих, хто хоче насолоджуватися життям. Лише на природі можна по-справжньому видихнути, заспокоїтися та зібратися з думками. Виходьте частіше гуляти в парк, плануйте поїздки за місто на вихідні, влаштовуйте пікніки біля озера чи річки. Літо закінчиться дуже скоро і треба встигнути насолодитися ним, щоби потім не шкодувати за втраченим часом.

4. Знайомитися з новими людьми

Навіть якщо у вас прекрасні друзі й родина — однаково треба знайомитися з новими людьми. Навіщо, якщо й так вистачає хорошого спілкування? Нові знайомства допомагають дізнаватися те, чого б інакше не дізналися. Можуть принести вам користь у роботі, призвести до нових хобі. Та й загалом — розширюють кругозір, адже кожна людина приносить у життя щось нове.

 

5. Знаходити час для творчості

Не обов’язково бути талановитим художником чи письменником, щоби займатися творчістю. Можна просто малювати у своє задоволення, ходити на уроки гончарства чи танцювати. Будь-які творчі заняття — це ліки для душі. Вони, як і спорт, допомагають зняти напругу, підняти настрій, відволіктися від усього на світі. Такий от спосіб медитації, про який не слід забувати.

6. Вчитися

Щоби життя було насиченим — одного відпочинку недостатньо. Треба ще і встигати вчитися. Освоювати нові навички чи вдосконалювати старі — справа особиста. Головне не стояти на місці, щоби рутина не стала надокучливою. Поповнюйте свої знання за спеціальністю систематично, адже тільки так можна бути крутим спеціалістом.

7. Аналізувати

Що вам потрібно для щастя? Відповідь на це питання може змінюватися щомісяця, а тим більше, раз на півроку. Тому слід регулярно зупинятися й аналізувати своє життя. Чи ті цілі, які вас цікавили, досі актуальні? Чи все ви робите, щоби їх досягнути й що заважає? Що треба прибрати зі свого життя, що додати. А що просто змінити. Такий систематичний аналіз допоможе не гаяти час дарма і вчасно змінюватися.

8. Планувати, а не мріяти

Мрії про мир у всьому світі, мільйони доларів у банку чи світове визнання — справа приємна. Але мрії, зазвичай, ні до чого не призводять. Щоби досягнути цілей, потрібно планувати. І не на далеке майбутнє, а на найближчий час. Прописуйте собі чіткі плани на кожні три місяці, ставте здійснені цілі і слідкуйте за результатами. Такі поступові кроки — значно ефективніші, ніж туманні роздуми про те, як має бути.

9. Дбати про своє здоров’я

Ні про яке щастя не може йти мови, якщо турбує фізичне самопочуття. Слабкість, постійна втома, сонливість — змусять кожного забути про світ навколо та жити, докладаючи мінімальних зусиль. Щоби так не відбувалося, слідкуйте за здоров’ям та не забувайте поповнювати енергію. Налаштуйте режим сну, старайтеся слідкувати за харчуванням та балансом води в організмі. І робити це щодня, а не тільки коли турбує самопочуття чи зайва вага. Турбота про себе має стати головною звичкою.

 

10. Не здаватися після невдач

Усі ці прості істини — це просто чудодійна пігулка, яку варто один раз проковтнути, чи пройти короткий курс лікування, щоби все стало на свої місця. Це рутинні деталі, які мають бути звичайними та постійними. Коли аналіз власного життя, ранки без поспіху та турбота про самопочуття стануть чимось буденним, тоді дійсно життя зміниться докорінно. Але, на такі зміни потрібен час. А ще сила волі, яка допоможе не здатися після першої невдачі. Якщо починати впроваджувати ці звички, навіть, коли вкотре все пішло не за планом — рано чи пізно ви прийдете до бажаних змін. Головне — не відмовлятися від них.

джерело

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини