Смачні рецепти вихідного дня: вісім рецептів осінніх салатів
Рецепти осінніх салатів, які можна приготувати швидко, смачно та кольорово
1. Осінній салат з червоною квасолею, баклажанами і перцем
Інгредієнти:
- червона квасоля консервована – 200 г
 - баклажан – 1 шт.
 - морква – 1 шт.
 - цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - перець болгарський – 1 шт.
 - помідори черрі – 20 шт.
 - лимонний сік – 1 ст.л.
 - олія
 - часник – 2 зуб.
 - зелень, спеції – за смаком
 
Рецепт приготування:
- Цибулю, моркву, болгарський перець та баклажани порізати, обсмажити до готовності.
 - До овочів додати квасолю та порізані помідори. Посоліть, поперчіть, додайте часник, спеції на свій смак, зелень.
 - Можна додати сік лимона або столовий оцет. Салат хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді.
 

2. Салат з горошком, стручковою квасолею та яйцем
Інгредієнти:
- горошок – 1 банка
 - зелена стручкова квасоля – 1 банка
 - яйце – 4 шт.
 - часник – 2 зуб.
 - вершкове масло – 1 ст.л.
 - майонез – 2 ст.л.
 - сіль – за смаком
 
Рецепт приготування:
- Яйця відварити, охолодити, нарізати кубиками.
 - Горошок обсмажити на вершковому маслі протягом 5 хв., помішуючи.
 - Перекладіть смажений горошок в салатник, додайте подрібнений часник, яйця, зелену квасолю без рідини.
 - Посоліть за смаком, заправте майонезом і перемішайте.
 

3. Салат з буряком, кукурудзою і копченою грудинкою
Інгредієнти:
- кукурудза консервована – 1 банка
 - буряк середній – 1шт.
 - варено-копчена грудинка – 200 г
 - листя мікс-салату – 100 г
 - помідори – 2 шт.
 - сир Фета – 150 г
 - гірчиця – 1 ст.л.
 - оцет яблучний – 1/2 ст.л.
 - олія оливкова – 5 ст.л.
 - сіль- за смаком
 
Рецепт приготування:
- Приготуйте соус: в мисці збийте вінчиком оливкову олію, оцет, гірчицю.
 - Буряк відварити, порізати кубиками.
 - Курку наріжте скибочками. Помідори поріжте на часточки. Фету перемішайте з соусом з гірчиці.
 - Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, фету. Заправте оливковою олією.
 - Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовлену суміш.
 

4. Крабовий салат з кукурудзою і кукурудзяною заправкою
Інгредієнти:
- кукурудза – 1 банка
 - йогурт грецький – 100 мл
 - крабові палички – 200 г
 - мигдаль – 30 г
 - цибуля зелена – 20 г
 - салат Корн – 75 г
 - пшениця проростки – 100 г
 
Рецепт приготування:
- Зелену цибулю поріжте по діагоналі.
 - Краби розберіть на волокна.
 - У блендер покладіть йогурт і 2 столові ложки кукурудзи, подрібніть до однорідного стану.
 - Подрібніть горіхи на невеликі шматочки.
 - У мисці змішайте краби, кукурудзу, проростки пшениці, цибулю, додайте кукурудзяну заправку (частину залиште для подачі) і перемішайте.
 - На тарілку покладіть пір’я цибулі, салат корн з кукурудзяним салатом. При подачі присипте горіхами. Подавайте з кукурудзяною заправкою.
 

5. Салат з руколою, печерицями та печеною картоплею
Інгредієнти:
- печериці – 200 г
 - розмарин – 1 гілочка
 - соус песто (краще домашній) – 2 ст.л.
 - олія оливкова – 6 ст.л.
 - картопля – 3 шт.
 - оцет бальзамічний – 3 ст.л.
 - сіль, перець – за смаком
 
Рецепт приготування:
- Картоплю, нарізану часточками, запечіть або обсмажте разом з гілочкою розмарину. Коли картопля буде готова, заберіть розмарин.
 - Гриби заправте трьома ложками оливкової олії і оцтом в окремій ємності. Злегка обсмажте.
 - Викладіть в салатник рукколу, гриби, а зверху – обсмажену картоплю. Заправте соусом песто. Приправте сіллю і перцем.
 

6. Салат з баклажанами, нутом і курячим філе
Інгредієнти:
- нут – 300 г
 - баклажани – 2 шт.
 - куряче філе – 300 г
 - м’ята – невеликий пучок
 - оливкова олія – 6 ст.л.
 - часник – 2 зуб.
 - паприка мелена – 2 ч.л.
 - сіль, перець – за смаком
 
Рецепт приготування:
- Приготувати нут.
 - Баклажани наріжте пластами товщиною 1 см, посоліть, збризніть оливковою олією, загорніть у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці приблизно 10 хвилин до готовності. Потім наріжте кубіками.
 - Куряче філе наріжте дрібними шматочками. Обсмажте на сковороді з оливковою олією і паприкою приблизно 10 хвилин.
 - З’єднайте подрібнений часник, нут, курку, баклажани і різану м’яту. Поперчіть. Заправте оливковою олією і добре перемішайте.
 

7. Теплий салат з буряка і гарбуза
Інгредієнти:
- буряк – 300 г
 - гарбуз – 300 г
 - рукола – 50 г
 - цибуля фіолетова – 1 шт.
 - чебрець – 3 гілочки
 - горіхи кедрові – 40 г
 - гарбузове насіння очищене – 40 г
 - оливкова олія – 4 ст.л.
 - оцет бальзамічний – 4 ст.л.
 - сіль, перець – за смаком
 
Рецепт приготування:
- Очистіть гарбуз і буряк, наріжте кубиками, а цибулю – півкільцями, з чебрецю обірвіть листочки і посипте ними гарбуз, все перемішайте і загорніть у фольгу. Запікайте в духовці 20-30 хвилин при, 180 ° C.
 - Розкрийте фольгу, приправте сіллю, перцем і збризніть оливковою олією. Запікайте ще 10 хвилин.
 - Насіння і горіхи просушіть в духовці або на сухій сковороді.
 - Готові овочі викладіть на тарілку, додайте рукколу, посипте салат горіхами і насінням, скропіть бальзамічним оцтом.
 

8. Швидкий яєчний салат до печеної картоплі
Інгредієнти:
- печериці консервовані різані – 400 г
 - оливки без кісточки – 300 г
 - куряче яйце – 4 шт.
 - майонез домашній – 1/2 ст.
 - зелень
 - сіль, перець – за смаком
 
Рецепт приготування:
- Яйця відварити. Два яйця наріжте кубиками, два – на 4 частини, оливки – навпіл.
 - Додайте в салат печериці та зелень, перемішайте, заправте майонезом, сіллю і перцем, можна ще додати часник. Прикрасьте кожну порцію двома четвертинками яєць.
 - Дуже смакує до печеної картоплі.
 

Останні новини Чернігівщини
Понад півтори сотні малюків народилися в жовтні у Чернігові 11:52
У жовтні 2025 року в Комунальному некомерційному підприємстві «Чернігівський пологовий будинок» Чернігівської міської ради з’явилося на світ 156 дітей — 71 дівчинка та 85 хлопчиків.
На Чернігівщині поліція встановлює обставини вибуху в полі, внаслідок якого двоє чоловіків загинули та одного травмовано 11:12
Учора вдень до поліції надійшло повідомлення про те, що внаслідок вибуху у полі у Борзнянській громаді Ніжинського району загинули двоє чоловіків (1993 та 2004 р.н) та ще один (1973 року народження) зазнав травм.
Посилення міжнародного партнерства: в ОВА підписали меморандум з БО «Кент з Україною» 10:48
Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці між Чернігівською ОДА й благодійною організацією «Кент з Україною» (Велика Британія) учора підписали перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем і засновник та керівник місії згаданої організації Джордан Мід.
Послуги без бар’єрів: у Бобровицькій громаді працює мобільний ЦНАП 09:43
На Бобровиччині команда місцевого Центру надання адміністративних послуг щодня працює над тим, аби послуги були доступні кожному — у лікарні, в старостаті чи просто вдома у громадян.