Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:00:22

25 серпня - Свято Жнив

25.08.2019   09:51Агенцiя

Свято, про яке відомо ще зі Старого Заповіту: "... земля, що п’є дощ, який падає часто на неї, і родить рослини, добрі для тих, хто їх і вирощує, вона благословення від Бога приймає ..." (Евр.6:7). "... І свято жнив первоплоду праці твоєї, що сієш на полі. І свято збирання при закінченні року, коли ти збираєш з поля працю свою..." (Ісх.23:16).

Святкується це свято завжди, починаючи з останньої неділі серпня або в останню неділю вересня за рішенням церковної громади.

Багато народів, забуваючи про Бога, не забували про це свято, і святкування врожаю було досить поширеним в язичницькому суспільстві. Сьогоднішні церковні урочистості беруть свій початок у вікторіанські часи, коли преподобний Роберт Стівен Хокер запросив своїх прихожан у 1843 році до спеціального служіння подяки в Церкві в Морвенстоу, Корнуолл (Англія).

Ранні англійські поселенці в Північній Америці сприйняли ідею свята збору врожаю як один із засобів для організації взаєморозуміння з місцевими жителями. Перший День подяки був відзначений релігійними біженцями з Англії, відомими як «пілігрими» (паломники), у 1621 році. Вони запросили корінних американців на бенкет на Плімутській плантації, щоб відсвяткувати успішний урожай. Спочатку індички не було в меню.
Замість неї на свято готували гусака, омара, рибу або оленя.
Зараз фестивалі врожаю, за даними проекту DilovaMova.com, проводяться по всьому світу, це стосується і Австралії, і Швеції, і Індії. У Китаї, наприклад, подібний фестиваль проводиться в середині осені. Він також відомий як фестиваль Місяця. Вважається, що цей звичай прийшов з давніх часів, коли китайці приносили жертву Місяцеві, який вважали символом гармонії і достатку. Китайські родини збираються, щоб з’їсти традиційні місячні тістечка і розповідають в цей день один одному безліч народних казок про "місячну діву".

Католицький День Міхаеля, також відомий як свято Святого Михаїла, відзначає кінець збору врожаю 29 вересня. Історики кажуть, що він зародився в п’ятому столітті, коли був розквіт культу святого Михаїла, який розповсюджували на Заході деякі з тих, що називали себе християнами. В середні століття Майклмас навіть став релігійним святом, і люди також готували гусей, куштування яких, на їхню думку, повинно було принести їм фінансовий захист на майбутній рік.

Британія також відзначає свято на честь щедрості моря і землі. В Уітстаблі проводяться відповідні церемонії під час щорічного липневого фестивалю устриць. Десятки рибних фестивалів проводяться навколо прибережних міст і сіл.

В 2019 році Свято Жнив припадає на 25 серпня.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини