Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:33:50

Урочисте святкування 390 річниці села Кунашівка

12.08.2019   10:37Агенцiя

Цього року, вперше село Кунашівка відзначає День села у складі Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

На 45 сесії Ніжинської міської ради від 19 листопада 2018 року №1-45/2018 було прийнято рішення про створення Ніжинської міської об’єднаної громади з центром у місті Ніжині,  до якої входять села Кунашівка, Паливода і Наумове.

10 серпня село Кунашівка святкує 390 річницю від дня його заснування.

На початку концертної програми з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Анатолій Лінник та зазначив, що сьогодні започатковується - нова традиція разом святкувати День села Кунашівки у складі Ніжинської міської об'єднаної громади. Побажав селянам міцного здоро'я, а селу - розквіту, добробуту громаді, наголосивши, що такі свята об'єднують громаду, дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості, щоб їх село розвивалося. А також подарував ікону Святого великомученика Пантелеймона цілителя. Привітав подружжя, яке прожило в  шлюбі 50 років.

Також з теплими словами до своїх односельців звернулася в.о. старости Кунашівського старостинського округу Любов Пелехай, яка побажала своїй громаді достатку та процвітання.

У святкових заходах взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, директор ТОВ «Український аграрний союз» Людмила Гальонко, настоятель церкви Петра і Павла, депутати Ніжинської районної ради.

Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами селян та гостей свята, чим дарували позитивні емоції та хороший настрій.       

Привітали наймолодшого жителя, який народиався 2 січня цього року, не залишили поза увагою і найстарших жителів Кунашівки, яких згадали теплими словами. А артисти міського Будинку культури подарували святкову концертну програму.

До уваги найменших мешканців села були представлені безкоштовні батут та солодощі.

По завершенню свята всіх селян та гостей почастували смачними стравами.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини